Smektala har lyft inför finalen

I frånvaron av stjärnan Tai Woffinden var Bartosz Smektala en av förarna som klev fram och tog för sig när Västervik Speedway besegrade Rospiggarna i SM-semifinalerna.

Lagledaren Morgan Andersson tillsammans Bartosz Smektala inför SM-finalen där Västervik ställs mot Dackarna.

Lagledaren Morgan Andersson tillsammans Bartosz Smektala inför SM-finalen där Västervik ställs mot Dackarna.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2023-09-18 18:00

Det var en förväntansfull Bartosz Smektala som anlände till Hejla Arena vid lunchtid på måndagen. Några träningsvarv ingick förberedelserna inför den första SM-finalen mot Dackarna.

– Den här träningen är viktig för mig eftersom det lite annat väder jämfört med senaste gången. Jag är förväntansfull eftersom det är min första final i Sverige. Du måste ge 100 procent eftersom det blir ytterligare en nivå, säger Bartosz Smektala.

I semifinalerna bjöd Smektala på bra körning. Hemma mot Rospiggarna blev det full pott, 17+1 poäng, och i returen blev det tio poäng sedan han varit enda föraren som lyckats besegra Rospiggarnas Kim Nilsson. Detta skedde i det 15:e heatet.

undefined
Bartosz Smektala ser fram emot SM-finalerna mot Dackarna.

– Tävlingen i Hallstavik var tuff för mig och laget, men vi vann. Efter tävlingen fick jag reda på att jag var den enda föraren som slog Kim. Jag tror Kim ville ha full pott, men jag ville vinna heatet. I första semifinalen hade jag bra fart i cykeln samt hade bra starter. Allting var perfekt. 

Det är alltså länsrivalen Dackarna som väntar i finalen.

Vad tror du om era chanser?

– Vi har en bra chans. Dackarna är starkt lag, men vi är också starka. Seger med tio poäng eller mera vore ett bra resultat. Jag siktar på maximum igen, svarar Bartosz Smektala ett leende.

Sporten direktrapporterar från finalen med start kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!