Smektala tog petningen på rätt sätt

Första fullpoängaren i Sverige. Västervik Speedways Bartosz Smektala hade all anledning att vara på bra humör efter storsegern mot Piraterna.

Jaimon Lidsey och Bartosz Smektala på väg mot en av alla fem-ettor.

Jaimon Lidsey och Bartosz Smektala på väg mot en av alla fem-ettor.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2021-09-01 09:50

Efter en mindre bra insats borta mot Smederna valde lagledaren Morgan Andersson att satsa på andra förare än Bartosz Smektala, som tog noll poäng den gången.

I fyra matcher fick Smektala stå vid sidan om, men han verkar ha tagit petningen på bästa sätt med tanke på att han tog 16 av 18 möjliga poäng borta mot Rospiggarna förra veckan och på tisdagskvällen blev 13+2 poäng.

Efter några mindre bra tävlingar verkar formen vara på väg åt rätt håll för polacken.

– Det var min andra tävling i Hallstavik och det är en hård bana. Den är lite annorlunda jämfört med banan i Västervik. Min form känns bra och cyklarna fungerar bra för tillfället, säger Bartosz Smektala efter storsegern med 65–25.

Alla fem heaten som Smektala körde slutade med femettor i hemmalagets favör.

– Jag är mycket nöjd med tanke på att det är första gången som jag tar fullt i Sverige, men det viktigaste var att laget vann eftersom vi slåss för att ta en semifinalplats. Nästa match mot Vetlanda blir viktig för laget.

Fyra av femettorna som Smektala tog kom i par tillsammans med Jaimon Lidsey. De känner varandra väl eftersom de har kört ihop i polska Leszno.

– Jag trivs att köra ihop med Lidsey och vi är bra vänner.

Vad säger du om att du ställdes utanför laget?

– Ibland får man vara med, ibland får man inte vara med. Vi har ett starkt lag i år och det är inget problem för mig om jag inte får köra. Det viktigaste är att laget vinner. När Morgan säger att jag inte ska vara med så är det inga problem för mig och Morgan är bra för mig, svarar Bartosz Smektala.

För lagledaren Morgan Andersson fanns det flera glädjeämnen efter storsegern med tanke på att hela fyra förare tog full pott. Förutom Smektala var det Fredrik Lindgren, Jaimon Lidsey och Mads Hansen.

– Vi körde om när det behövdes. Banan var fin vilket gjorde att det gick att göra lite grejer. Tidigare har vi haft två tävlingar där det har regnat som har gjort att vi inte har kunnat göra så mycket med banan, säger Morgan Andersson.

– Mads Hansen var väldigt snabb och han gjorde sin bästa tävling för oss någonsin måste jag säga. En bra dag på jobbet helt enkelt.

Det blir några ändringar i laget inför torsdagens match. Artem Laguta och Vadim Tarasenko kommer till Vetlanda när jakten på en semifinalplats går vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!