Solklar hemmaseger för Dackarna

Dackarna tog emot Masarna på hemmaovalen i Bahausligan. Det blev en klar tvåpoängare till Dackarna efter 55-35. "Det var en gedigen laginsats", säger lagledare Mikael Theurnberg.

Dackarna besegrade Masarna hemma. Här firar Jacob Thorssell "femettan" i nionde heatet som innebar att Dackarna ryckte till 34-20.

Dackarna besegrade Masarna hemma. Här firar Jacob Thorssell "femettan" i nionde heatet som innebar att Dackarna ryckte till 34-20.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-08 21:40

I tisdagssolskenet var det speedwaymatch på Skrotfrag Arena i Målilla. Dackarna som var tabellfyra inför kvällen fick besök av Masarna i andra omgången. 

Det började med ett 3-3-heat men sen gick det Dackarnas väg från heat två med en "femetta" och resten av kvällen höll Dackarna i taktpinnen. Viktiga aktörer i Målillalaget denna kväll var Maciej Janowski, Rasmus Jensen och Jason Doyle som körde in många två- och trepoängare. 

Innan heat sex skiljde det fyra poäng i totalen men sen drog Dackarna ifrån och i heat nio blev fjorton poängs skillnad. Det blev en liten svacka för Dackarna under senare delen av aftonen med några heat som slutade med likaläge lagen emellan. Trots att Masarna hade föraren som skrapade ihop mest poäng med sin motorcykel på ovalen Piotr Pawlicki så blev det även denna vecka tomt på poängkontot för Avestalaget. 


Lagledaren Mikael Theurnberg i Dackarna är nöjd efter säsongens första vinst.

– Det var skönt, alla lag är bra i elitserien men vi kom igång bra. Vi har starka förare och vi har ett bra go i laget. Det var jämnt i början men när vi väl fick fart på det då small det till, säger han. 

Starten var lite trög men det är inget konstigt enligt lagledaren. 

– Vi jobbar bra tillsammans. Desto fler heat man kör på banan desto bättre blir det. Allt handlar ju om att köra in sig. Det finns en väldigt stor potential i det här laget och det är en gedigen laginsats rätt igenom och alla gör sitt på sina positioner, säger han. 

Lika muntert lät det inte hos Masarnas Andreas Sundin i depåområdet.

– Det är en tuff bortamatch då Dackarna är bra på sin hemmabana. Vi faller igenom idag igen och den enda som får godkänt ikväll är Piotr Pawlicki. De andra förväntar vi oss mer av, säger han.

Även fast segern i poäng var klar ganska tidig för åskådarna var det inte så för laget.

– Det gör man aldrig, det kan hända allt och man tar inte ut något i förskott. Jag sa till förarna under kvällens gång att vi kör stenhårt hela kvällen och det är poäng vi kör om, säger han

Nästa torsdag väntar Lejonen för Dackarna den 17:e juni i Gislaved och såhär tänker Teurnberg inför den matchen.

– Rasmus Jensen är inte tillgänglig då han är i Glasgow och kör. Då ska jag prova en ny förare och den matchen blir tuff för oss men vi ska vara med där uppe, avslutar han. 

Matchen slutade 55-35.

Jason Doyle fick mycket bättre fart på sin maskin jämfört med i premiären senast.
Jason Doyle fick mycket bättre fart på sin maskin jämfört med i premiären senast.
Dackarna-Masarna 55-35

Dackarna:Maceij Janowski 14, Jason Doyle 12, Rasmus Jensen 12, Jacob Thorsell 8, Frederik Jakobsen 7 6. Maksymilian Bogdanowicz 2.

Masarna: Piotr Pawlick 16, Antonio Lindbäck 5, Przemyslaw Pawlicki 5, Philip Hellström-Bängs 4, Marcin Nowak 3, Francis Gusts 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!