Speedwayförare allvarligt skadad efter otäck krasch

En punkterad lunga, frakturer på tolv revben och en fraktur i ländryggen. Det är den senaste informationen om Daniel Hendersons skadeläge efter den svåra kraschen på onsdagskvällen.

Daniel Henderson kraschade svårt under onsdagskvällens allsvenska semifinal.

Daniel Henderson kraschade svårt under onsdagskvällens allsvenska semifinal.

Foto: Johan Petersson

Speedway2021-09-02 15:04

Det var under den allsvenska semifinalen mellan Smedernas andralag, Team Rapid, och Indianerna i Eskilstuna som Henderson kraschade våldsamt

Efter nio heat ledde Indianerna med 31–23 mot Smedernas andralag Team Rapid och i det tionde var det hård kamp om positionerna innan ett par förare hakade i varandra. Det slutade med att Henderson körde rakt in i en cykel, flög i hög hastighet i uppskattningsvis ett 30-tal meter, över luftstaketet, och landade i publikstaketet bakom.

En mycket otäck incident som chockade alla på arenan som bevittnade kraschen.

Efter att först ha fått vård på plats lämnade han till slut arenan i ambulans och matchen avbröts. Henderson ska ha varit vid medvetande men hade problem med andningen.

I natt flyttades han från Mälarsjukhuset till Karolinska där specialister tog över. Nu har familjen lagt ut information om skadeläget på Daniels officiella Facebooksida: "Statusen på honom är att han har en punkterad lunga som de dränerar blod ur. Alla 12 revben på höger sida är frakturerade samt att han har en fraktur i ländryggen. Vi inväntar en ny röntgen och kommer med nya besked efter det".

Indianerna ledde alltså med 31–23 när matchen avbröts och tilldömdes segern. I Bauhausligan kör Daniel Henderson för Rospiggarna.

I den andra semifinalen vann Griparna mot Valsarna med 54–36.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!