Speedwaypremiären flyttas fram: "Gör skillnad för oss"

Det blir ingen speedwaypremiär för Dackarna i Bauhaus-ligan den 4 maj. Premiären flyttas fram med en månad, meddelar ESS (Elitspeedway Sverige) i ett pressmeddelande under tisdagen.

Premiären i Bauhaus-ligan flyttas fram.

Premiären i Bauhaus-ligan flyttas fram.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-04-13 10:02

Det har tisslats och tasslats om det. Nu har ESS också fattat ett slutgiltigt beslut om att premiären i Bauhaus-ligan inte kan genomföras den 4 maj. 

”Ett förslag har nu godkänts av klubbarna, samt förbundet Svemo, som innebär att säsongsstarten skjuts fram en månad för att skapa möjlighet till en sportslig och fungerande säsong”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande under tisdagen. 

Publikfrågan har länge varit och är fortfarande en viktig aspekt för klubbarna i ligan. För cirka en månad sedan tändes hoppet en aning när idrottsministern gav besked om att publik skulle tillåtas i liten skala från och med fotbollsallsvenskans premiär den gångna helgen. Så blev det inte.

”Det är många parametrar att ta hänsyn till men vi bedömer nu att dialogen mellan idrotten och regeringen samt vaccinationsutvecklingen är tillräckligt positiv för att våga sätta startdatumet endast fyra veckor fram från den ursprungliga tanken. Den extra tiden gör skillnad för oss. Det är viktigt för oss att kunna genomföra en komplett säsong i år med hänsyn till sponsorer, tv-partner och supportrar. Den första juni åker vi”, avslutar Holmstrand.

Det innebär att Dackarnas premiärdatum nu är den 1 juni. Då möter man Västervik hemma på Skrotfrag Arena. Målillalagets andra match är också på hemmabana, när man välkomnar Masarna 8 juni. Bortapremiären är nio dagar senare mot Lejonen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!