Dackarna kan ta stort steg mot slutspel: "Bra känsla"

Dackarna mot Masarna. Vi har en riktig rysare att vänta när bottenlagen kör om superviktiga poäng. "Det blir spännande och skönt att komma igång efter uppehållet", säger lagledaren Mikael Teurnberg, som väljer att satsa på färska nyförvärvet Frederik Jakobsen direkt.

Lagkamrater - igen. Frederik Jakobsen (till höger) återförenas med bland andra Jacob Thorssell då dansken är klar för Dackarna.

Lagkamrater - igen. Frederik Jakobsen (till höger) återförenas med bland andra Jacob Thorssell då dansken är klar för Dackarna.

Foto: Arkiv

Speedway2022-08-08 11:15

Tre veckors långt uppehåll. Det återstår att se hur eller om det har påverkat Dackarna.

– Det är svårt att säga. Vissa av våra förare har kört ganska intensivt, medan några andra har kört mer sparsamt, säger Teurnberg.

För några dagar sedan blev det klart att mästarna tar in Fredrik Jakobsen, som ersätter Adam Ellis.

– Jag har dagligen haft koll på transfermarknaden. Nu fick vi chansen med Jakobsen, som blev kontraktslös i Polen i fredags. Och han avslutade där på bästa sätt med att ta 13 poäng. Han har imponerat i år.

Vad får ni med honom i laget?

– Han är professionell och har koll på grejorna. Frederik har ju kört här tidigare och hittar runt bra på banan. Dessutom känner han många av killarna i laget sedan innan och kommer smälta in bra i gänget. Vi tror och hoppas att han kan tillföra mycket till laget.

Till matchen mot Masarna återkommer också Viktor Trofimov i startsjuan. Och här hade Teurnberg en del att klura över.

– Ja, det stod mellan honom, Filip Hjelmland och Klindt (Nicolai). Det var lite magkänsla som avgjorde, dessutom har vare sig Hjelmland eller Klindt kört så mycket den senaste tiden. Med Viktor får vi en förare med mycket vilja och fighting spirit. Han har också kört bra för oss i tidigare matcher.

När lagen möttes i våras vann Masarna med 49–41.

– Vårt fokus är att vinna matchen, det är det allra viktigaste. Jag har en bra känsla. Sen vore det förstås väldigt bra om vi kunde ta bonuspoängen också, säger Mikael Teurnberg inför rysaren på tisdag.

Vad är dina tankar om Masarna?

– Det är ett bra lag och det går aldrig att räkna bort dem. De höll på att ta poäng mot Västervik (43-47) förra veckan.

Dackarnas lag: 1) Rasmus Jensen, 2) Jacob Thorssell, 3) Frederik Jakobsen, 4) Maciej Janowski, 5) Brady Kurtz, 6) Viktor Trofimov, 7) Ludvig Lindgren.

Masarna: 1) Krzysztof Buczkowski, 2) Kacper Gomolski,, 3) Rohan Tungate, 4) Przemyslaw Pawlicki, 5) Antonio Lindbäck, 6) Francis Gusts, 7) Philip Hellström Bängs.

Kvarvarande matcher:

ROSPIGGARNA (8 poäng): Piraterna (h), Lejonen (b).

PIRATERNA (6 poäng): Rospiggarna (b), Västervik (h), Masarna (b), Dackarna (b).

DACKARNA (4 poäng): Masarna (h), Lejonen (b), Indianerna (b), Piraterna (h).

MASARNA (2 poäng): Dackarna (b), Piraterna (h), Indianerna (h).

Viktor Trofimov är med i Dackarnas lag mot Masarna.
Viktor Trofimov är med i Dackarnas lag mot Masarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!