Stark start av Dackarnas dansk – och Janowski i topp

I Sverige körs speedwayen än så länge på lågvarv. Både Bauhausligan och Allsvenskan är framflyttad på grund av corona-läget. I Polen däremot är det fullt gaspådrag i de högsta ligorna. Så har det gått för några av förarna med Dackekoppling.

Målilla 25 april 2021 14:40

Vi börjar med Ekstraliga, den högsta nivån i Polen. Störst intresse riktar vi förstås till Dackarnas stjärnduo Maciej Janowski och Jason Doyle. Och jodå. Janowski har visat att han håller världsklass. Inför söndagens sena match för Wroclaw mot Lublin har han näst högst snitt av alla förare. På tio körda heat har Maciej Janowski vunnit sju med ett snitt på 2,700 poäng per heat, endast slagen av världsmästaren Bartosz Zmarzlik med 2,900. 

För Dackeförvärvet Jason Doyle gick det tungt i helgens möte när hans Lezno förvisso besegrade Torun med 47–43. Australiensaren mäktade bara med tre poäng på fyra heat, men han har lyckats bättre tidigare. Här var Emil Sayfutdinov bäst på 14 inkörda pinnar. I Torun nådde förre Dackeföraren Pawel Przedpelski åtta poäng. 

 

För Målillas tidigare lysande stjärna, Fredrik Lindgren, har det gått tungt i säsongsupptakten i Polen. I helgen gav han dock svar på tal när Czestochowa vann mot Zielona Gora. Efter fyra raka heatsegrar blev det en enpoängare i hans sista framträdande – och totalt 13 poäng. Förre Dackeikonen Patryk Dudek plockade tio pinnar för Zielona. 

I andradivisionen, eWinner 1.Liga, har Dackarnas nye dansk Rasmus Jensen varit i farten. Han fyllde på sitt poängkonto med 9+1 när Gdansk besegrade Bydgoszcz med 50–40. Jensen är elva i snittligan med 2,133 på 15 körda heat. Förre Dackekaptenen Michael Jepsen Jensen är tvåa och där en annan Målillabekanting, Kacper Gomolski, är sjua. De båda kör i Rybnik, där även Rune Holta huserar. 

I den här ligan hittar vi också ett annat Dackeförvärv, amerikanen Luke Becker som kör för Lodz. Just de här båda lagen möttes under söndagseftermiddagen, där Beckers Lodz vann en jämn fight. Han har nu 13 poäng på åtta körda heat. 

 

Övriga förare med Dackeintressen i andradivisionen är förstås Oliver Berntzon, som lämnat Målillaklubben för Lejonen. På fyra körda heat i Ostrow har han snittet 1,250 poäng. I Tarnow kör Alexander Woentin från Hjältevad. Hans snitt hittills: 0,643 på 14 heat. I Krosno plockade Peter Ljung tre poäng på fyra heat i enda matchen hittills för hans del. 

För Jacob Thorssell har inte den polska ligapremiären i 2.Liga Zuzlowa kommit igång. Opole inleder med hemmamatch i början av maj. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
dackarna
Speedway

Här är Dackarnas lag till premiären mot Västervik

Speedway

Dackestjärnan: "Positivt att vi får favoritskapet"

Speedway

Dackarna satsar på nytt koncept inför premiären

Speedway

Teurnberg: "Varit i kontakt med ett par förare"

Speedway

Första gemensamma träningen: "Känns bra"

Visa fler
Läs mer!
Speedway

Här är de lokala förarna till SM

Speedway

Thorssell om EM-deltävlingen: "Det blir riktigt tufft"

Speedway

Jensen en fullträff för Dackarna

Speedway

Janowski levererade: "Upp och ner i speedway"

Speedway

BETYG: Många levererade på en hög nivå i Dackarna

Visa fler