Starka formbesked av dackeförarna: "Känns bra inför SM"

Om bara några dagar avgörs SM-finalen i speedway i Målilla. Här kommer ett starkt formbesked från hemmaförarna. Jacob Thorssell och Oliver Berntzon imponerade i sina polska ligamatcher. "Det flöt på bra", säger Jacob Thorssell.

Jacob Thorssell blev bäste poängplockare när Gdansk vann mot Daugavpils i helgen. Thorssell nådde tolv poäng.

Jacob Thorssell blev bäste poängplockare när Gdansk vann mot Daugavpils i helgen. Thorssell nådde tolv poäng.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2020-07-20 20:30

 Jo, det kan man lugnt säga. När hans Wybrzeze Gdansk bortabesegrade lettiska Daugavpils med klara 50–40, blev Åtvidabergssonen bäst hos det gästande laget med 12+1 poäng. I samma lag körde bland andra Peter Kildemand in elva pinnar och Kacper Gomolski sju poäng. Sämre gick det för hemmalagets svenska förare; Linus Sundström och Pontus Aspgren, tillika två förare som Jacob Thorssell ser som de största hoten i SM tillsammans med Oliver Berntzon. 

Sundström kammade noll, Aspgren sju poäng. 

Matchen mot Daugavpils var den andra omgången i den polska andraligan. 

– Det kändes mycket bättre för min del den här gången. I premiären kände jag mig ringrostig och var ganska så nervös. Det var allmänt dåligt då. Sedan var det ett litet steg i rätt riktning i den individuella tävlingen i Bydgoszcz – och i helgen...ja, då flöt det på riktigt bra. 

Vad är du mest nöjd med?

– Starterna, tror jag. Jag vet att jag kan ta de där poängen varje vecka, men ibland är det svårt. 

I Polen körs matcherna med publik, låt vara med en begränsning. 

– De får ta in 25 procent av maxkapaciteten på arenorna. Men jag har hört att de snart ska tillåta 50 procent. Om jag förstår det rätt så blir det redan till vår nästa match, säger Jacob Thorssell. 

Thorssells lagkompis i Dackarna, Oliver Berntzon, gjorde en ny stark ligamatch i Polen. Start Gniezno var överlägset i derbyt mot Ostrow och vann med hela 54–36. Berntzon tog återigen 12+1 poäng. Dackepolaren Frederik Jakobsen körde in 6+2 poäng. 

Dackarna har tre förare till start i torsdagens SM-final. Joel Kling plockade tio poäng när Nässjö kom trea i division ett. Lagets 34 lagpoäng var fyra färre än vinnande Masarna (38+3) och andraplacerade Gislaved/Hagfors (38+2). I Nässjö noterades Aron Van Dyck för sju poäng. 

Dackeförarna visar bra form inför SM-finalen på Skrotfrag Arena på torsdag.
Dackeförarna visar bra form inför SM-finalen på Skrotfrag Arena på torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!