Teurnberg efter ny motgång: "Klart man blir upprörd"

Dackarnas motiga säsong fortsätter. Hemma mot Smederna var laget i underläge med 25–23 när matchen fick avbrytas efter åtta heat. "Det är klart man blir upprörd. Jag tycker att vi kunde ha fortsatt när vi väntat så länge", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg mycket besviken.

Smedernas Jerker Eriksson och Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk under ett regnavbrott.

Smedernas Jerker Eriksson och Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk under ett regnavbrott.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-06-14 22:27

Regnet ställde till det i Målilla på tisdagskvällen. Det Teurnberg var mest kritisk mot efter matchen var att domare och tävlingsledning lät matchen fortsätta efter fyra heat.

– Det kom en riktig skur just innan så förarna fick ge sig ut i lervälling. Då tappade vi en "femetta" som kostade oss matchen i slutänden, sa Teurnberg.

Efter åttonde heatet följde ett längre regnavbrott och till slut kom beskedet att matchen inte kunde slutföras. Eftersom åtta heat hade körts stod resultatet 25–23 till Smederna.

– Det är klart man blir besviken. Det är domaren, tävlingsledaren och banchefen som bestämmer och de valde att avbryta. Jag var av en annan uppfattning. Att förlora på det här viset var inte vad vi behövde. Det fortsätter att vara stolpe ut, säger han och suckar. 

Mikael Max är banansvarig och kommenterade situationen så här:

– Det är olika viljor. Vi försökte så gott vi kunde, men det gick inte den här gången. Jättetråkigt att det blir så här.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson hade svårt att glädjas över segern.

– Det känns inte roligt att vinna på det här viset. Mina killar var redo att köra om det hade blivit så. Jag lämnade över beslutet helt och hållet till de ansvariga och nu blev det tyvärr så här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!