Starkt Dackarna i hett semifinalmöte: "Äntligen dags"

Väntan har varit lång. Nu är den över. På tisdag är Dackarna i farten igen efter ett långt uppehåll. Och det är rakt in i hetluften som gäller direkt – SM-semifinal borta mot Lejonen. "Det kommer bli tufft, men det känns bra", säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen. Nu laddas det för första semifinalmötet borta mot Lejonen på tisdag.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen. Nu laddas det för första semifinalmötet borta mot Lejonen på tisdag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-03 21:01

Dackarnas lagledare säger vidare att han nog aldrig tidigare varit med om ett sånt långt uppehåll för ett lag han verkat i. Nu är det historia. På tisdagen inleds alltså kampen om medaljerna – i Gislaved. 

Var det väntat att ni skulle få möta Lejonen?

– Jo, jag trodde nog att det skulle bli så, men man kan aldrig veta på förhand, säger Dackarnas lagledare som tillbringade helgen i Cardiff för att se på GP-tävlingen. 

Vad ställer ni upp med för lag på tisdag?

– Vi kör med samma manskap som vi gjort i flera matcher. Det är inkört och bara att fortsätta på den inslagna vägen. 

Det innebär att Dackarna har följande uppsättning: 1) Brady Kurtz, 2) Maciej Janowski, 3) Rasmus Jensen, 4) Daniel Bewley, 5 Andzejs Lebedevs, 6) Ludvig Lindgren, 7) Filip Hjelmland. 

Hur ser du på motståndet?

– Lejonen är bra, det vet vi. De har ju Zmarzlik (Bartosz) som ankare och flera andra är snabba, som Jaroslaw Hampel, Oliver Berntzon och Dominik Kubera. Men vi går in med en bra känsla. Flera av våra förare brukar trivas att köra på banan i Gislaved. Samtidigt är det viktigt att vi får en bra start och hänger med från början. 

De här lagen möttes i semi även förra året. Då vann Lejonen den drabbningen. 

– Vi hade inte riktigt lika namnkunnigt lag då. Nu hoppas vi såklart nå final. 

Lejonens lag: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Dominik Kubera, 3) Casper Henriksson, 4) Bartosz Zmarzlik, 5) Oliver Berntzon, 6) Matias Nielsen, 7) Daniel Henderson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!