Goda förutsättningar för en publikfest på finalen

Dackarna hoppas på att locka mycket publik när klubben har chansen att säkra SM-guld på hemmabana för första gången.
Dackarna hoppas på att locka mycket publik när klubben har chansen att säkra SM-guld på hemmabana för första gången.

Publiktrycket inför tisdagens avgörande final mellan Dackarna och Västervik är högt. "Jag hoppas absolut på att landa över 5 000 åskådare och få en inramning värdig en final", säger Jon Lindberg som är ekonomisk ansvarig i klubbens styrelse.

Speedway 25 september 2023 14:00

Förra veckan kom 5 955 åskådare för att se den första finalen i Västervik. Med en stabil väderprognos för Målilla på tisdag kväll och chansen för Dackarna att säkra ett SM-guld på hemmaplan, finns goda förutsättningar att nå en liknande siffra på Skrotfrag Arena.

– Jag tror på en publiksiffra över 5 000 och har en förhoppning om att det kan närma sig 6 000 också, säger Jon Lindberg som märkt av ett rekordstort intresse när det gäller förköp på biljetter.

– Sett till en ligatävling hade vi tangerat våra bästa siffror med råge redan två dagar före match. Det är bra med tanke på att förköp inte är så stort för vår publik. I och med att vi har en arena med så hög kapacitet och inte kör med numrerade platser, är det enda argumentet till förköp att det blir smidigare att ta sig in på arenan.

Hur viktigt är det för klubben att få köra en final rent ekonomiskt?

– Det kan göra stor skillnad för bokslutet när året ska summeras. En publiksiffra på uppemot 6 000 skulle ge ett fint överskott. När vi körde final mot Smederna 2021 så började vi hemma och hade otur med vädret den kvällen. Då kom det inte mer publik jämfört med en vanlig seriematch. Då är det svårt att få några kronor över.

Någon annan som hoppas på välfyllda läktare i Målilla är ordföranden för Dackarnas supporterklubb Spinning Wheels. Jakob Sköld Blomfeldt lyfter också fram chansen att få se Dackarna ta SM-guld på hemmabanan som ett tungt argument till varför man ska ta sig till Målilla på tisdag.

– Det hade varit så himla kul att få se laget avgöra på hemmaplan. Jag har varit på plats i Eskilstuna 2021 och Västervik 2007 när det avgjorts, men det hade varit något väldigt extra om det gick vägen nu, säger han.

I Västervik förra veckan fyllde Dackarnas supportrar stora delar av den sista kurvan.

– Vi hade en busslast från supporterklubben och sedan anslöt en rad andra. Det var så roligt att följa den spännande matchen med bra racing och att Dackarna fick med sig ett bra resultat.

Spinning Wheels kommer att samlas på Sektion T på huvudläktaren som vanligt.

– Jag uppmanar alla att samlas där och ta med flaggor och tutor. Ju fler vi blir desto bättre stämning och då är det lättare att dras med.

Hur går det i matchen?

– Fyra poängs ledning är bra att ha med sig, men det är inte avgjort på något vis. Dackarna vinner i en rysare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa