Startsnabbe Janowski vann i Cardiff

GP-tävlingen i Cardiff, inför över 40.000 fans i inomhusarenan, blev som väntat en sprakande tillställning. Ur svensk synvinkel var den däremot ganska misslyckad, då både fjolårsvinnaren Antonio Lindbäck och Dackekaptenen Fredrik Lindgren missade semifinal - men som alltid var Dackarnas superduo med polackerna Maciej Janowski och Patryk Dudek med i slutheaten.

Foto:

Speedway2017-07-22 18:53

Lindgren körde bra i sina heat, och om det inte vore för ett motorhaveri i sista omgången hade svensken med stor sannolikhet tagit sig till semifinal.

Dudek, som körde ihop 9 poäng i grundomgången, startade från ytterpåret i den första semifinalen och hamnade trea efter starten. Han hotade Jason Doyle över fyra varv, var till och med ikapp honom vid ett tillfälle, men lyckades aldrig komma förbi. Doyle gjorde Bartosz Zmarzlik sällskap till finalen.

Lagkamraten Maciej Janowski fick en pangstart från andraspåret i sin semifinal. För bra visade det sig, då domaren valde att stoppa heatet. Reprisbilderna visade dock att det var en så nära perfekt start som man kan få.

Rättvisa skipades dock då Janowski exploderade ut från startblocket även vid omstarten och höll bekvämt ledningen in i mål, med ett par meters avstånd till Matej Zagar. Sägas ska också att domaren gick ut med en ursäkt efter heatet.

Janowski startade även finalen från andraspår, med kvällens gigant Zmarzlik innanför sig, Zagar på ytterspåret och Doyle från tredje. Kvällens vana trogen fick heatet startas om, denna gång var det Jason Doyle som var för het vid tejpen.

När heatet väl kom iväg kopierade Janowski receptet från semifinalen och formligen flög ut. I ett ganska händelsefattigt finalheat vann han före Jason Doyle och Matej Zagar. Zmarzlik, som dominerade i grundomgången, fick stopp i finalen.

- Det är svårt att beskriva hur jag känner med tanke på att jag är så känslosam just nu, men jag vill tacka hela mitt team och mina sponsorer, sa Janowski i TV10 strax efter målgång.

Segern var Janowskis fjärde GP-seger i karriären och innebär att han kliver upp i delad andraplats (med just Dudek) i totalställningen, tre poäng efter Doyle.

Fredrik Lindgren ligger kvar på fjärde plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!