Samma lag får chansen i returen: "Måste överprestera"

Ett fortsatt skadedrabbat Dackarna borta mot Lejonen som visar mästartakter. Lagledaren Mikael Teurnberg är inställd på en tuff uppgift i Gislaved på tidagen. "Alla måste leverera och några överprestera om vi ska ge dem en match", säger han.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg väljer att köra Riders Replacement för Andzejs Lebedevs i bortamatchen mot Lejonen.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg väljer att köra Riders Replacement för Andzejs Lebedevs i bortamatchen mot Lejonen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-24 11:00

Lejonen har tolv poäng upp från förra veckans möte i Målilla. Utan ljusningar på skadefronten har Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inte haft så stora valmöjligheter när det kommer till laguttagningen till returen.

– Nej, det enda alternativet som fanns var att ta in David Bellego istället för att slippa kör Riders för Lebedevs. Nu gjorde jag ändå bedömningen att vi får ett slagkraftigare lag med Riders den här gången då alla förare i laget har möjlighet att gå in och ta heat för honom.

Vad är det för status på Andzejs Lebedevs och Brady Kurtz skadeläge?

– Lebedevs skulle egentligen ha blivit utskriven från sjukhuset under helgen, men blev kvar lite längre. Nu ska han rehabträna i veckan så får vi hoppas att han repar sig. Kurtz är heller inte körklar än. Jag har inte givit upp hoppet om att någon av dem kan bli aktuell för matcherna mot Västervik nästa vecka.

undefined
Lejonen med Bartosz Zmarzlik och Oliver Berntzon är klara favoriter mot Dackarna.

Hur ser du på uppgiften mot Lejonen?

– Vi brukar köra bra i Gislaved, men Kurtz är en av förarna som trivs där så han kommer att vara saknad. I tisdagens match gäller det att vi hänger i och gör allt vi kan för att störa dem, även om det kommer att bli tufft, säger Teurnberg som har hopp om en vändning snart.

– Halva säsongen återstår så får vi bara tillbaka alla förare friska och hela så kan vi ändå ordna en plats i slutspelet.

Lagen

Dackarna
1. Daniel Bewley
2. Andzejs Lebedevs
3. Timo Lahti
4. Filip Hjelmland
5. Rasmus Jensen
6. Ryan Douglas
7. Tomas Jonasson

Lejonen
1. Bartosz Zmarzlik
2. Oliver Berntzon
3. Dominik Kubera
4. Jaimon Lidsey
5. Kacper Woryna
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!