Stjärnan klar för Dackarna: "En av världens bästa"

Dackarna kan räkna in GP-stjärnan Maciej Janowski till nästa säsong. Den polska föraren fick avstå från att köra i Sverige förra säsongen men är redo för 2021. "Vi ses ute vid Arenan", säger Janowski i ett pressmeddelande.

Maciej Janowski är klar för Dackarna, till lagledaren Mikael Teurnbergs stora glädje.

Maciej Janowski är klar för Dackarna, till lagledaren Mikael Teurnbergs stora glädje.

Foto: Sion Hastegård/Haris Dreco

Speedway2020-12-18 12:08

Maciej Janowski skulle ha kört för Dackarna under den gångna säsongen men kom aldrig till styrning då. På fredagen meddelade klubben att den polska stjärnan är klar för kommande år. 

– Det känns bra att vi nu har en av världens bästa speedwayförare i laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Janowski, som slutade fyra i GP-serien i år, kommer givetvis att bli en stor och viktig del av Dackelaget nästa år. 

– Jag känner Maciej väl sedan många år då jag hade glädjen att ha honom i Rospiggarna under en halv säsong. Han är en ambitiös speedwayåkare som med sin startsnabbhet och tekniska förmåga är en av världens bästa förare som bara väntar på den stora individuella fullträffen med ett VM-guld, säger Teurnberg och fortsätter:

– Jag har under mina samtal med Maciej under hösten fått en väldigt positiv känsla om hans inställning och mål med Dackarna 2021... Han kommer att bidra med mängder av poäng och även erfarenhet till resten av laget.
 

Maciej Janowski säger så här i pressmeddelandet:

– Nu är jag tillbaka och det är jag väldigt glad för och ser verkligen fram emot att återigen få tävla för Dackarna. Jag är redo att tillsammans med de andra i laget köra för ligatiteln. Det är ju ett tag sedan guldet togs hem till Målilla.

– Vi ses ute vid Arenan, avslutar han.

Hans ingångssnitt blir 2,027.

Dackarnas trupp 2021

Jacob Thorssell 

Frederik Jakobsen 

Rasmus Jensen 

Kevin Wölbert

Maciej Janowski 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!