Stjärnan tillbaka – kan säkra slutspelsplats: "Ett bra flow"

Allvar, på riktigt nu. På tisdag har Dackarna chans att säkra en slutspelsplats. Då är frågan om förarna och lagledaren Mikael Teurnberg känner av trycket? Nej! "Förarna är så rutinerade. Vi gör som vi brukar men lägger lite extra tyngd på att redan avgöra mot Indianerna så slipper vi åka med kniven mot strupen till nästa match".

Daniel Bewley är tillbaka och kommas finnas med i Dackarnas trupp inför tisdagens åk mot Indianderna.

Daniel Bewley är tillbaka och kommas finnas med i Dackarnas trupp inför tisdagens åk mot Indianderna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-08-04 21:08

Helt rätt. Ingen måstematch för Teurnberg och hans Dackarna. Men ett ypperligt läge för att säkra slutspelsplatsen när Indianerna besöker Skrotfrag Arena på tisdag kväll.

– Vi har tre raka matcher utan förlust och vi alla i truppen vill fortsätta på det spåret. Det är ett bra läge att säkra en plats i slutspelet och så får vi möjlighet till ett bra flow inför sista åket mot Piraterna. Även i slutspelet om vi tar oss dit.

Finns det något du som lagledare tänker lite extra på inför ett möte som kan säkra en slutspelsplats?

– Jo, när det börjar närma sig matchen håller man ett snack med grabbarna för att pusha dem så gott det går. Alla är trots allt proffs så de vet redan vad som ska göras och hur läget ser ut.

Finns det någon uppdatering gällande laget inför matchen mot Indianerna?

– Daniel Bewley är tillbaka från sin hjärnskakning och ser bra ut. Han går in istället för David Bellego. Vilket betyder att vi kan köra med det bästa laget vi har.

Eftersom det är ert vassaste lag på pappret, får man lite extra förväntningar då?

– Såklart! Det är hungriga förare som vill vara med och slåss om medaljerna. Men det blir ingen större press, utan mer som ett positivt besked.

Noterbart är att Tomas Jonasson får fortsatt förtroende från Teurnberg, och därmed ställs Filip Hjelmland åt sidan igen.

Dackarnas lag

1) Brady Kurtz

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Daniel Bewley

5) Andzejs Lebedevs

6) Ryan Douglas

7) Tomas Jonasson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!