Thorssell vill ta tillbaka titeln: "Är nog inte ensam"

Han blev svensk mästare 2019 och 2020 – men fick avbryta 2021. Jacob Thorssell får nu chansen att ta tillbaka titeln, när SM-finalen i speedway körs i Linköping. "Jag är nog inte ensam om att säga att jag vill vinna", säger Dackarnas stjärna.

Jacob Thorssell vet hur det är att bli svensk mästare i speedway. Kan han slå till igen på tisdag, då SM-finalen avgörs i Linköping?

Jacob Thorssell vet hur det är att bli svensk mästare i speedway. Kan han slå till igen på tisdag, då SM-finalen avgörs i Linköping?

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2022-06-27 13:00

Stolpe ut. Så kan man sammanfatta Jacob Thorsells och Dackarnas första halva av speedwaysäsongen 2022. När Sporten når Åtvidabergssonen på måndagsförmiddagen ger han sin syn på den tuffa starten.

– Det har varit motigt, men det är inte bara jag som haft det tufft och som inte kört jättebra. Sen ska jag heller inte säga att det har gått jättedåligt för egen del. Men ibland får man med sig de där extra en- eller tvåpoängarna, som till slut betyder mycket. Så har det inte riktigt varit i år. På det stora hela så har det inte varit katastrofalt men inte heller jättebra. 

28-åringen är kapten i Målillalaget och hade en nyckelroll 2021, då det blev guld. I år får man kämpa för att nå slutspel.

– Man får hoppas att det vänder. Det handlar lite om självförtroende och att vi haft stolpe ut, helt enkelt. Visst, det är klyschigt att säga, men så är det. Det gäller bara att titta framåt, säger Thorssell.

Hans sikte är dock först och främst inställt på tisdagens SM-final, som avgörs i Linköping. 

Hur är känslan inför SM-finalen?

– Helt okej, tycker jag. Man är lite nervös redan nu, måste jag säga. Det är en tävling man vill köra bra på och därför är det lite extra nerver. Men jag har gjort såna här tävlingar innan, så det är bara att hålla sina rutiner och göra som man brukar göra. 

Om det är någon som vet hur det är att bli svensk mästare så är det just Jacob Thorssell. Han vann både 2019 och 2020. Förra året tvingades han däremot avbryta tävlingen och fick istället se Fredrik Lindgren vinna.

undefined
Jacob Thorssell fick avbryta SM-finalen 2021, efter en tidig krasch.

– Det är klart att det är prestigefyllt med en SM-final. Jag är nog inte ensam om att säga att jag vill vinna, säger Thorssell och fortsätter:

– Vi får ingen större ersättning för SM-finalen, så det är inget sånt som ligger bakom motivationen. Det handlar mer om att man vill stå överst på pallen och kunna säga att man är svensk mästare.

Startlistan till SM-finalen: 1) Ludvig Lindgren, 2) Victor Palovaara, 3) Jonatan Grahn, 4) Christoffer Selvin, 5) Oliver Berntzon, 6) Anton Karlsson, 7) Joel Andersson, 8) Tomas Jonasson, 9) Peter Ljung, 10) Philip Hellström-Bängs, 11) Kim Nilsson, 12) Gustav Grahn, 13) Daniel Henderson, 14) Antonio Lindbäck, 15) Jacob Thorssell, 16) Casper Henriksson.

Banreserver: 17) Rasmus Broberg, 18) Emil Millberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!