Lebedevs stora ilska: "Borde visa mer respekt"

Smederna fick en bra start i den första av två kvartsfinalmöten med Dackarna. Den stora snackisen efteråt var stenhårda duellen mellan Kim Nilsson och Smedernas förre guldhjälte Andzejs Lebedevs som visade sig bli avgörande för matchen. "Han borde ha blivit utesluten", säger 29-årige lettländaren irriterat.

Kim Nilsson och Andzejs Lebedevs blev oense efter en situation på banan.

Kim Nilsson och Andzejs Lebedevs blev oense efter en situation på banan.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2024-08-21 12:30

Under tisdagskvällens första kvartsfinalmöte mellan Smederna och Dackarna var förra smedtrion Dan Bewley, Andzejs Lebedevs och Timo Lahti på plats i Eskilstuna igen.

Men med sig hem fick Dackarna åtta poängs underläge, 49–41, att hämta upp inför returen som avgörs nästa tisdag på Skrotfrag Arena i Målilla.

– Att vara tillbaka i Eskilstuna är alltid trevligt men i kväll hade jag ingen lycka med mig. Det är svårt att förklara, säger Andzejs Lebedevs.

undefined
Förre smedföraren Andzejs Lebedevs, nu i Dackarna, var minst sagt upprörd efter det åttonde heatet då Kim Nilsson var nära att köra in i honom. "Det var helt klart en farlig körning från hans sida", säger Lebedevs.

29-åringen – som var med och tog tre raka SM-guld med Smederna 2017, 2108 och 2019 – hade en tuff kväll på Gröndal med bara fyra inkörda poäng.

– Det här var nog min sämsta insats i Eskilstuna någonsin, säger han och suckar.

Kvällens stora snackis var annars duellen mellan honom och Kim Nilsson på bortre lång i det åttonde heatet. Smedföraren kom då upp tätt bakom Lebedevs och var bara millimeter från en olycka.

– Som jag alltid säger så ska det ska vara tufft i speedway men i den situationen valde jag att slå av på gasen för bådas säkerhet. Det var helt klart en farlig körning från hans sida och jag tycker att han borde ha blivit utesluten i heatet. Jag har inte sett situationen själv i efterhand men känslan var att han kom från ingenstans.

Ni pratade om situationen efteråt?

– Ja, han förklarade att cykeln lyfte lite och att han tappade kontrollen. Sett ur min synvinkel är hans körning inte okej och jag tycker att han borde visa lite mer respekt i fortsättningen.

Smedernas Kim Nilsson höll dock inte med.

– Jag korsade banan definitivt men han såg inte vad som hände från början. Jag kom rakt ut men det var inte min avsikt överhuvudtaget. Jag förstår honom också för jag har varit i samma sits. Men utesluten? Nä, det ska man få för farlig körning men inte när man får ett res men ändå lyckas stå på benen.

Lagledaren Jerker Eriksson:

– Det är klart att jag varit ruggigt missnöjd om jag varit i andra laget. Men det är svårt i sådana där situationer men om man ska utesluta för allting så där har vi problem och är ute på hal is. Det är klart att Lebedevs var frustrerad men de klappade om varandra. Det var ju nära att det small och det kunde ju ha varit säsongen för Lebedevs. Jag har full förståelse för att han blev irriterad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!