Stjärnornas krig • Bewley förlorade slaget: "Lejonen är starka"

Daniel Bewley må ha förlorat slaget. Men "kriget" är långt ifrån över. Världsmästaren Bartosz Zmarzlik och hans Lejonen blev en för tuff uppgift för Dackarna. "Det finns ingen anledning att tro att vi inte kan vinna där nästa vecka", säger britten.

Daniel Bewley visade sina kvaliteter i finalen. Han bidrog med 11 +2 för Dackarna detta första finalmöte.

Daniel Bewley visade sina kvaliteter i finalen. Han bidrog med 11 +2 för Dackarna detta första finalmöte.

Foto: Jens Lidesjö

Speedway2024-09-17 21:35

Med sina 11+1 inkörda poäng var Bewley bästa poängplockare för Dackarna.

I de två heaten han tappade poäng i hade han tuffast tänkbara motstånd – Bartosz Zmarzlik. Polacken var omutbar och körde felfritt, 14+1 talar sitt tydliga språk.

– Man vill aldrig att en förare kommer till ens hemmabana och kör felfritt. Han är såklart världsmästare och en riktigt bra förare... Men nej, vi ville inte att han skulle komma hit och köra in 15 poäng, säger Bewley efter att ha tilldelats "däcket" från supportergruppen "Spinning Wheels", som går till bästa hemmaförare.

Vad säger du om din egen insats?

– Inte illa. Jag hade velat köra in några fler poäng, men vi försöker, och det var skönt att köra in lite poäng. Men några fler i Gislaved skulle sitta fint, poängterar Bewley.

Han har stark tro på sitt lag.

– Vi hade såklart velat vinna med några poäng. Lejonen är starka, men det är vi också. Det finns ingen anledning att tro att vi inte kan vinna där nästa vecka. Jag ser fram emot returen och tror vi kan åstadkomma något bra.

Vilka detaljer blir viktiga i returen?

– Inga särskilda. Vi vet vad vi är kapabla till. Vi har varit starka på slutet, men jag tycker inte vi visat oss från vår bästa sida än den här säsongen.

Du menar att det fortfarande finns potential kvar i laget?

– Ja, kanske det. Några förstakurvor gick inte vår väg ikväll. Vi hade 5–1-lägen några gånger, men släppte ändå in dem. Ibland flyter det på och ibland är det svårare. Vi ska göra vårt bästa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!