Stor besvikelse efter tappet: "Rinner oss ur händerna"

Dackarna stod med tre poäng i sin hand inför det sista heatet. Men när tejpen stack upp och förarna kom av var det Smederna som istället satte sig i förarsätet och vände på matchen i allra sista stund. "Det kunde gått hur som helst", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter 46–44-förlusten.

Dackarna förlorade mot Smederna efter stor dramatik i slutet.

Dackarna förlorade mot Smederna efter stor dramatik i slutet.

Foto: Albin Ekström

Speedway2021-08-10 21:38

Smederna hade bara förlorat en match i Bauhaus-ligan inför tisdagens möte med Dackarna. Den förlusten kom just mot Målillalaget tidigare under sommaren, då det blev 48–42. 

Därför var det Dackarna som satt i förarsätet den här aftonen. 

Och det började ganska bra. Trots tre raka 3–3-heat var det ändå alltid en dackeförare som vann. Kvällens första poängövertag gick till Dackarna, när Luke Becker och Maciej Janowski ordnade 4–2 i heat fyra. 

– Det var jämnt hela vägen in och vi gjorde det bra mot ett riktigt bra och tufft Smederna, säger Dackarnas Mikael Teurnberg. 

Då hade hans lag ledningen. Jason Doyle var stekhet och vann sina fyra första heat. Jacob Thorssell, Janowski och Becker körde också stabilt. Nyförvärvet Tai Woffinden nollade visserligen i sitt debutheat, men fick fart på motorerna efter hand. 

Smederna vände dock matchen till sin fördel precis inför nomineringsheaten, då Gleb Chugunov och Grigorij Laguta tog kvällens första femetta. Istället för en ledning var Dackarna och Mikael Teurnberg nu tvungna att jaga ikapp underläget som var 37–35 om man ville få med sig alla tre poäng hem. För trots det plötsliga underläget kändes bonuspoängen inte riktigt hotad. 

– Nej, det kunde ha gått hur som helst, säger en nedstämd Teurnberg. 

Jo, läget skulle förändras ett par gånger till. Först såg Dackarna till att vända på steken till sin fördel igen. Thorssell och Janowski rivstartade kvällens näst sista heat och åkte tillbaka till depån med en femetta. Det innebar att Woffinden och Doyle bara behövde få med sig oavgjort i det sista heatet för att Dackarna skulle vinna matchen. 

Då klev Grigorij Laguta och Pontus Aspgren fram för Smederna och höll GP-stjärnorna bakom sig. Laguta vann, före Aspgren, och Dackarna fick konstatera att matchen var förlorad (46–44). 

– Man är ju lite besviken när det blir som det blir. Det känns som att matchen rinner oss ur händerna. Det är värre att förlora en sån här match än den matchen vi förlorade stort uppe i Avesta mot Masarna, menar Teurnberg. 

Vad hände i det sista heatet?

– Vi missade starten, helt enkelt. Det kunde ha gått hur som helst där också, men nu blev det Smederna som tog en femetta. Det är tungt, vi ville verkligen vinna när vi var så nära.

Det blev ändå en poäng som fick följa med hem för Dackarnas del.

– Ja, det var skönt att vi ändå fick bonuspoängen med tanke på hur jämn serien är, säger lagledaren.

Nyförvärvet Tai Woffinden tog totalt sju poäng i sin debut. 

– Det var lite tufft för hans del med tanke på att det var hans första match. 

Smederna–Dackarna 46–44

POÄNG SMEDERNA

1) Michael Jepsen Jensen – 6

2) Grigorij Laguta – 10

3) Gleb Chugunov – 9

4) Andzejs Lebedevs – 6

5) Pontus Aspgren – 11

6) Max Belsing – 

7) Johannes Stark – 4

POÄNG DACKARNA

1) Maciej Janowski – 7

2) Luke Becker – 8

3) Tai Woffinden – 7

4) Jacob Thorssell – 9

5) Jason Doyle – 13

6) Max Bogdanowicz – 0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!