Lagledaren: "Som att förlora i sudden i hockey"

Dackarna gjorde en kanonmatch. I det sista heaten räckte det däremot inte riktigt hela vägen. Lagledaren Mikael Teurnberg var besviken efter den minimala förlusten hemma mot Lejonen, som också var hans första hemmaförlust sedan han kom till Målilla. "Det är inte bara slumpen som gör att vi förlorar, utan det fattas någon gubbe", säger han.

Nära, nära. Det räckte inte hela vägen för Dackarna, som föll med två poäng hemma mot Lejonen.

Nära, nära. Det räckte inte hela vägen för Dackarna, som föll med två poäng hemma mot Lejonen.

Foto: Haris Dreco

Speedway2022-05-19 21:33

39–39 inför de två avslutande nomineringsheaten. Dackarna, som kom till start med ett sargat lag, stod upp oerhört bra mot ett stjärnspäckat Lejonen. Den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik visade då klass, när han i heat 14 tog en femetta i par med Oliver Berntzon. 

Klappat och klart? Nja... Maciej Janowski och Rasmus Jensen gav det en rejäl chans i det sista heatet. Dackarna behövde en femetta för att få med sig oavgjort och en poäng.

Den polske stjärnan tog också täten och lyckades skaka av sig Patryk Dudek. Tyvärr för Dackarnas del lyckades inte Jensen ta sig förbi, utan kom i mål som trea. När Sporten träffar Rasmus Jensen kort efter att det sista heatet körts, är det en nedstämd dansk som kommer fram.

– Det är ju inte så jäkla kul... Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga just nu, det är ganska jobbigt, säger han efter förlusten med 46–44.

Han berättar om det sista heatet:

– Det var lite fel från min sida. Jag kanske skulle försökt några varv tidigare för att komma förbi Dudek. Tyvärr blev det inte så. Sen möter vi ett riktigt bra lag, som är tippade som favoriter till guldet av många. Vi kommer hit med – jag ska inte säga ett B-lag – men i alla fall med tre bra förare som är i England och tävlar. Jag säger inte att vi hade vunnit om de varit med här, men vi hade haft mer att säga till om.

Jensen syftar på Brady Kurtz, Luke Becker och Adam Ellis, som alla saknades. Därtill fick Alexander Woentin kasta in handduken sent, vilket gjorde att Sammy van Dyck fick ta platsen som sjundegubbe.

undefined
Rasmus Jensen var grymt besviken efter förlusten.

Dackarna körde också Riders Replacement för Luke Becker, något som knappast verkade påverka laget. Man hängde med från första början och utmanade Lejonen i varje heat. Och som sagt, inför det näst sista heatet var ställningen 39–39.

– Vi möter storfavoriten till guldet som kommer med ett ruskigt bra lag. Vi visar en bra glöd, får ihop det bra med Riders gör det väldigt bra. Det är synd att vi inte räcker hela vägen. Det är som att förlora på "sudden death" i ishockey, suckar Mikael Teurnberg, lagledare för Dackarna. 

Han minns tillbaka på ett heat, det sjätte, då debuterande Viktor Trofimov var i ledningen före Zmarzlik. 22-åringen från Ukraina (kör med polsk licens) såg ut att gå mot heatseger och hade dessutom lagkamraten Jacob Thorssell på tredjeplats.

– Vi hade läge där mot Zmarzlik, men så kommer vår förare lite fel. Det är inte så lätt mot världsmästaren, men hade vi fått 4–2 i det heatet så hade det kanske varit annorlunda. Trofimov hade lite otur, säger Teurnberg, som hyllade debutanten för sin insats.

– Fantastiskt bra. Han kör på svensk mark för första gången och kommer in med attityd. Jag gillar det, när det är lite jävlar anamma. Han visade att han vill fortsätta åka. Jag hade gärna velat ha in en gubbe till som tvåa och då kanske ha Trofimov som reserv. Det hade kunnat bli riktigt bra.

Hur tänkte du inför nomineringsheaten?

– Jag hade bara fyra förare att välja mellan. Man kunde kanske satt Rasmus (Jensen) i första, men det ville jag inte riktigt för jag kände att Rasmus och Janowski kan rå på vilka som helst. Sen visste jag inte hur Lejonen skulle sätta sina gubbar.

Dackarna–Lejonen 44–46

Poäng, Dackarna: 

Rasmus Jensen 14, Maciej Janowski 13, Jacob Thorssell 8, Viktor Trofimov 4, Ludvig Lindgren 3, Sammy Van Dyck 2.

Poäng, Lejonen: 

Bartosz Zmarzlik 14, Maksym Drabik 10, Patryk Dudek 9, Oliver Berntzon 6, Casper Henriksson 4, Mathias Thörnblom 3, Jeremia Thelaus 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!