Dackarna hade inte en chans: "Inte mycket att säga om"

Glädjescener och superviktig triumf i tisdags. Bara några dagar senare var det helt andra känsloyttringar som präglade Dackarna. Målillalaget hade inte en chans mot ett Lejonen i toppslag. Siffrorna 55–35 talar sitt tydliga språk. "Det är inte så mycket att säga om", säger Mikael Teurnberg i Dackarna.

Rasmus Jensen körde återigen bra för Dackarna, men det hjälpte föga då Lejonen var klasser bättre.

Rasmus Jensen körde återigen bra för Dackarna, men det hjälpte föga då Lejonen var klasser bättre.

Foto: Haris Dreco

Speedway2022-08-11 22:07

Efter urladdningen mot Masarna insåg de flesta på förhand att Lejonen skulle bli ett helt annat motstånd. Av en helt annan kaliber. Särskilt då Dackarna saknade succéförarna Maciej Janowski och Frederik Jakobsen från tisdagens match. 

Det började ändå förtroendeingivande för mästarna, då Rasmus Jensen vann det första heatet, som slutade 3–3. 

Sen var det stundtals bara ett lag på banan: Lejonen. Som de körde. Som de imponerade. I sammanhanget ska man veta att toppföraren och förre Dackeprofilen, Oliver Berntzon, inte hade sin bästa afton. 

– Lejonen är starka, inte minst på sin hemmabana. Sen får vi det jobbigt när i princip bara två förare tar våra poäng. Både Rasmus Jensen och Brady Kurtz körde bra i kväll, säger Teurnberg och ger också klart godkänt till Filip Hjelmland för sin körning och sina sex poäng. 

undefined
Dackarna blev rejält frånkörda, mot ett starkt Lejonen.

Ett Lejonen med Kubera, Hampel och Thörnblom i spetsen flög fram och gav egentligen inte Dackarna en chans. Matchen avgjordes i ett tidigt skede. Dackekaptenen Jacob Thorssell fortsätter att famla efter formen han visade upp förra säsongen. Vare sig han, Viktor Trofimov eller Ludvig Lindgren (få heat) hittade rätt. 

– Jag lider med Jacob just nu. Det funkar inte för honom. Han tog bara en poäng som heatledare och har haft det tufft i år. Och Trofimov och Lindgren har inte riktigt farten som krävs. I deras fall tror jag det handlar mycket om maskinmaterialet. 

En liten tröst i sammanhanget var ändå avslutningen på matchen. Då tog Rasmus Jensen i par med Brady Kurtz en femetta och putsade siffrorna till 55–35.  Sista heatet var också det enda där Dackarna hade poängövervikt. Det säger egentligen allt. 

– Klart att det är jobbigt att förlora så här, men matcherna där vi förlorat med två poäng svider ännu mer.  Nu är det bara att ladda om till matchen mot Indianerna nästa vecka, säger Teurnberg. 

Poäng Dackarna: Rasmus Jensen 13, Brady Kurtz 12, Filip Hjelmland 6, Viktor Trofimov 2, Jacob Thorssell 1, Ludvig Lindgren 1. 

Poäng Masarna: Jaroslaw Hampel 12, Dominik Kubera 12, Mathias Thörnblom 10, Maksym Drabik 9, Jakub Miskowiak 5, Oliver Berntzon 4, Casper Henriksson 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!