Stortalangen stannar i Västervik

Noel Wahlqvist har tillhört Västervik Speedway sedan han började köra speedway i unga år. Nu är han klar för en fortsättning i klubben.

Noel Wahlqvist.

Noel Wahlqvist.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2018-11-09 10:15

"Noel utvecklas hela tiden och har stora framtidsvisioner med sporten. Skulle vi kunna köra speedway 24/7 så skulle den här seriösa grabben delta utan tvekan. Jag ser en mycket lovande framtid i Noel och tror inte vi är så många år bort innan han står i samma depå som världsstjärnorna" säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Wahlqvist hade ett starkt 2018 där han i 250cc vann par-SM, han kom tvåa individuellt i SM, trea i NM, fyra i EM samt och under VM slutade han på tionde plats.Under 2019 kommer Noel Wahlqvist tillsammans med Casper Henriksson, precis som i år, att representera Västervik/Lejonen i 250cc-serien där duon är regerande mästare 2018.

"Det ska bli kul att representera Västervik under 2019. Jag ska ge mitt yttersta och vara med i världseliten på 250cc. Säsongen 2019 kommer vara den sista som jag kör 250cc sedan kommer jag att gå upp och satsa på 500cc året efter" säger Noel Wahlqvist i samma pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!