Succé-debut för Jakobsen när Dackarna besegrade Masarna

Det blev en riktig kanonkväll för Frederik Jakobsen, som under tisdagskvällen återigen fick dra på sig Dacke-dressen igen. "Kämparviljan är enorm", säger dansken efter segern med 59–31.

Frederik Jakobsen stod för en suverän comeback i Dackarna.

Frederik Jakobsen stod för en suverän comeback i Dackarna.

Foto: Jonas Pettersson

Speedway2022-08-09 21:51

Det var en väldigt glad Jakobsen som Sporten mötte utanför depån efter segern mot Masarna. Och han yrkade starkt på att det känns skönt att köra i Målilla igen. Dansken blev klar för en återkomst i Dackarna för bara några dagar sedan, då han ersatte Adam Ellis.

– Det kändes väldigt bra. Målilla är och kommer alltid att vara mitt hem här i Sverige. Jag älskar banan här på Skrotfrag Arena, och kör väldigt bra här. Det kommer bli många fler matcher här för min del. I alla fall om jag får bestämma, haha.

Det rådde ingen tvekan om att han trivdes. Särskilt tillsammans med Maciej Janowski, som han plockade tre femettor med. Vi minns framför allt den första, som kom i heat tre. Masarna hade i heatet innan det plockat en femetta och satt sig i förarsätet. Då slog Jakobsen och Janowski till med grym körning.

– Samarbetet med Janowski funkade grymt bra idag. Vi har en bra förståelse ute på banan och vet var vi har varandra. Fortsätter det så här så kommer vi kunna ta många fler poäng den här säsongen.

I torsdagens match mot Lejonen kommer Jakobsen däremot inte till start. Han ska nämligen iväg till England och köra.

– Ja, jag följer inte med till Gislaved på torsdag. Det blir att åka till England i stället. Jag hade gärna velat köra med Dackarna på torsdag, men tyvärr så skrev jag kontrakt med min engelska klubb först och kommer därför köra med dem.

Dansken är ändå positiv inför de kommande matcherna för Dackarna, som han menar kan sluta väl för Målillalaget.

– Vi har goda möjligheter att ta poäng i de kommande matcherna. Inte bara för att jag är med, utan för att vi måste. Det ser tufft ut, men förhoppningsvis kan vi ta hem många bonuspoäng. Jag tror på laget, kämparviljan är enorm, säger Jakobsen.

Han kom annars till Målilla direkt från en match i England, där det blev förlust med 48–42 för honom och King´s Lynn Stars. 

– Ja, det gick inte så bra för mig i England då. Jag körde skitdåligt, om jag får säga det själv. Så det blev att ge järnet idag (läs tisdag) i stället som kompensation. Att det gick dåligt i matchen i England gav mig motivation för att köra riktigt bra här i Målilla. Så i det stora hela är jag så nöjd jag bara kunnat bli, säger han.

Det är inte svårt att förstå efter en kväll där han alltså körde hem 12+3 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!