Succékväll för Dackesatsning: "Mycket nöjda"

Närmare 5000 sålda fiktiva matchbiljetter. Nära 200 000 kronor in på kontot. Dackarnas satsning på Dackeupproret blev en succé. I tisdags kväll var det "finaldags" med bland annat en livesändning. "Det blev en härlig kväll", säger Lars Olofsson.

Dackeupproret blev en succé för speedwayklubben.

Dackeupproret blev en succé för speedwayklubben.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-05-20 16:14

Speedway-abstinensen är svår för många i dessa tider då det inte körs några matcher. För de som kikade på Dackarnas livesändning kanske den mildrades något för en stund. I flera veckor har klubben sålt fiktiva matchbiljetter till den tänkta hemmapremiären mot Västervik, som skulle ha körts just den 19 maj. Responsen har minst sagt varit god.

– Vi har fått ett enormt gensvar och det visar att många bryr sig och känner mycket för Dackarna, säger styelseledamoten Lars Olofsson.

Han kunde inte ana att Dackeupproret skulle inbringa så mycket pengar och få sånt stort stöd.

– Nä, när målet sattes om att vi skulle försöka få in 100 000 kronor, så var jag väldigt tveksam. Det var att skjuta lite för högt, trodde jag. I går kväll hade vi fått in 198 000 kronor – och när allt är klart med lite eftersläpningar kommer vi landa över 200 000 kronor. Det är otroligt och ett välkommet tillskott till klubben. Utöver sponsorstödet, har vi ju inga intäkter annars. Så det här betyder mycket för oss, fortsätter Olofsson.

När vi pratar med honom håller han som bäst på med efterarbetet från gårdagskvällen.

– Det blev toppenbra, trots det inledande strulet vi hade med tekniken. Vi hade över 5 400 visningar på livesändningen, som antingen såg den direkt eller i repris. Och sändningen innehöll allt från reportage med Jacob Thorssell, en hälsning från Frederik Jakobsen, till rörliga bilder, musik och låtar som gjorts om klubben genom åren. Vi lottade också ut många priser. Det var verkligen en härlig kväll.

Lars Olofsson berättar vidare att de som köpt de fiktiva matchbiljetterna kommer från hela vårt avlånga land.

– Vi har tydligen fans över hela Sverige. Merparten är förstås från vårt distrikt, men väldigt många är också från Göteborg- och Boråsområdet. Vi har också flera från Skåne och långt upp i Norrland. Väldigt många är också tjejer. Och det är roligt att vi fått sånt stöd från andra klubbar. Många speedwayledare har hört av sig och tycker att det här var ett bra initiativ.

Har ni något nytt på gång efter det här?

– Vi får fundera på vad vi kan ta för nästa steg. Vi har Dackedraget med månadslotteriet som fortgår. Nu väntar vi på att säsongen ska starta. För vi utgår från att det kommer att köras speedway, i en eller annan form.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!