Supporterklubbens plan inför starten – bussresor

När den svenska speedwaysäsongen fortfarande inte är igång ligger Dackarnas supporterklubb, Spinning Wheels, lågt. Men föreningen planerar att arrangera bussresor till bortamatcherna så fort säsongen startar.

Jacob Sköld Blomfeldt, ordförande i supporterklubben Spinning Wheels.

Jacob Sköld Blomfeldt, ordförande i supporterklubben Spinning Wheels.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-06-16 08:30

Det är många som saknar att titta på speedway i Sverige – inte minst de mest hängivna fansen. En av dem är Jacob Sköld Blomfeldt, som är ordförande i Spinning Wheels, supporterklubb till Dackarna.
– Det är tråkigt och visst är man sugen på speedway. Men nu är i alla fall den polska ligan igång, säger han.

När den svenska ligan väl kommer igång – den 11 augusti enligt den nya planen – är Spinning Wheels redo.
– Vi planerar att dra ihop bussresor när säsongen startar. Sedan finns det lite diskussioner kring hur vi ska göra och om vi till exempel ska åka i halvfulla bussar. I nuläget vet vi ju inte ens om vi får titta på matcherna, så inget är bestämt till 100 procent ännu, säger Jacob Sköld Blomfeldt.

För att en supporterförening ska kunna överleva krävs det givetvis att man får in pengar.
– Just nu har vi ju inga utgifter så vi går väl varken plus eller minus. Vi har fått in lite pengar från medlemsavgifterna men samtidigt har vi hjälpt Dackarna genom att köpa fiktiva biljetter.

Årets upplagor av lagen i elitserien kommer att se annorlunda ut. De största stjärnorna kommer förmodligen inte att köra i Sverige, vilket gör att man får förlita sig på fler svenska förare.
– Jag tror ändå att Dackarna har de bästa svenska förarna. Sedan behöver det inte betyda att det blir sämre speedway bara för att utlänningarna inte kör. Det kan bli minst lika bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!