Svenskarna får ladda om för race off i lag-VM

Storbritannien blev till slut en för svår motståndare för Sverige när lag-VM inleddes som därmed tog den första finalplatsen.

Fredrik Lindgren blev poängbäst i svenska laget, men det räckte inte till en finalplatsen den här gången.

Fredrik Lindgren blev poängbäst i svenska laget, men det räckte inte till en finalplatsen den här gången.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2023-07-25 21:03

Storbritannien vann semifinalen i polska Wroclaw på 43 poäng före Sverige som fick ihop 32 poäng. Trea slutade på Tjeckien på 23 poäng och fyra kom Tyskland på 22 poäng.

Storbritannien var ett par poäng före Sverige inledningsvis av tävlingen. Avgörandet kom i den fjärde omgången där Storbritannien utökade sin ledning till nio poäng med fyra heat kvar.

I det 16:e heatet toppade Sverige in Fredrik Lindgren istället för Jacob Thorsell, men det blev inte utfall som svenskarna hade hoppats på eftersom Tai Woffinden vann heatet och Lindgren var trea i mål. Storbritannien säkrade finalplatsen med tre heat kvar.

– Det hade även varit viktigt med en bra start, det hade behövts för att få deras lag i lite gungning. De har ett bra lag ska man komma ihåg, säger Fredrik Lindgren till speedwayfans.se.

Därmed väntar race off på fredag för svenskarna som därmed får en andra chans att kvalificera sig till lördagens final. I race off väntar förutom Tjeckien även tvåan och trean från onsdagens semifinal. Det är bara vinnaren av race off som går vidare till VM-finalen.

– Att vi har en tävling under bältet, det kommer hjälpa väldigt mycket. Speciellt för de förare som inte är och åker lika ofta som Fredrik gör, säger förbundskaptenen Morgan Andersson till speedwayfans.se

I Storbritanniens lag bidrog Tai Woffinden och Daniel Bewley till avancemanget. Tai fick ihop tio poäng på fyra heat, och Daniel bidrog med 14 poäng.

Poäng, Sverige: Fredrik Lindgren 12, Jacob Thorssell 8, Antonio Lindbäck 6, Oliver Berntzon 5, Kim Nilsson 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!