Revanschsugen Thorssell återvänder till Västervik

Västervik Speedway värvar från länskonkurrenten Dackarna i och med att Jacob Thorssell återvänder till klubben.

Västervik Speedways andra nyförvärv är Jacob Thorssell från kommer närmast från Dackarna.

Västervik Speedways andra nyförvärv är Jacob Thorssell från kommer närmast från Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-11-02 12:13

I ett pressmeddelande meddelar klubben att man gjort klart sitt andra nyförvärv inför nästa säsong och det är 29-årige Jacob Thorssell från Åtvidaberg.

Jacob kommer närmast från Dackarna där han kört sedan 2019. Han har under året även representerat Opole i den polska 2-ligan och också kört några matcher i danska ligan för Holsted. På meritlistan finns bland annat två Individuella SM-guld från 2019 och 2020 och även ett antal lag-SM guld med Vetlanda, Rospiggarna och senast Dackarna 2021. 

”Det känns självklart mycket bra att få tillgång till Jacob nästa säsong. Under året har han blandat en del vad det gäller resultat och med det fått ett förmånligt snitt som jag är övertygad om att han kan höja rejält under nästa säsong. Jag vet att Jacob redan jobbar på hårt med sina förberedelser inför kommande säsong och jag är säker på att vi får se en revanschsugen och taggad Thorssell. Kapaciteten Jacob sitter på är mycket hög och jag hoppas och tror att vi kan få ut det av honom 2023”, säger Västerviks Morgan Andersson, sportchef i pressmeddelande.

Marknaden av svenska förare är begränsad när det gäller kvalité och erfarenhet.

Hur viktigt var det att få in Thorssell i truppen?

– Det är mycket viktigt. Har vi inte två förare med 0,500 i snitt längst bak så kommer Thorssell börja som reserv. Både vi och han har målsättning att han ska vara komma tillbaka gammal god form, svarar Morgan till Sporten

Jacobs snitt är under 1,250 och ingen ny utländsk förare kan inte komma under 1,250

"Efter några år i Dackarna kändes det rätt för mig att göra ett miljöombyte och då passade Västervik perfekt för mig. Efter ett tufft år så är jag väldigt revanschsugen på ett bra år nästa år. Det är mycket nytt för mig nästa år med ny klubb i både Polen och Sverige och även en ny mekaniker. Laget ser väldigt bra ut på pappret så jag tror att vi kommer gå långt”, säger Jacob Thorssell.

Vad det ett enkelt val att välja Västervik?

– Det var absolut inget enkelt val. Jag har haft det bra i Målilla i många år, svarar Jacob till Sporten

Jacob körde för Västervik under två säsonger i allsvenskan, 2015 och 2016, och på 24 matcher blev det 257 poäng.

– Hejla Arena är en fin bana. Jag hade lite stolpe ut när jag var där i år, men det är en bana som tycker om och trivs bra på, säger Jacob Thorssell.

Jacob kommer att inleda nästa säsong med ett snitt på 1,174.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!