Lindgren tillbaka på prispallen

Med sin tredje pallplats i årets GP-serie är Fredrik Lindgren dessutom tillbaka på tredje plats i totalen i GP-serien.

Fredrik Lindgren tog sin tredje pallplats i årets GP-serie när han blev trea i Gorzwow.

Fredrik Lindgren tog sin tredje pallplats i årets GP-serie när han blev trea i Gorzwow.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-06-25 13:15

Efter att ha missat semifinalen i senaste GP-tävlingen var svensken Fredrik Lindgren tillbaka bland de åtta främsta förarna sedan han kört in tio poäng i grundtävlingen i polska Gorzow. Tack vare en mycket bra start i semifinalen vann Fredrik heatet och blev därmed klar för sin tredje final i årets GP-serie.

Det bjöds på dramatik i finalen. Lindgren var inblandad i en situation där Jason Doyle gick omkull. Domaren beslutade att utesluta Doyle.

– Jag tycker det var rätt domslut. Jason såg en öppning och han kom med väldigt hög fart där han nuddade mig. Om jag hade varit Jason hade jag inte gjort så. Jag hade suttit kvar på cykeln, säger Fredrik Lindgren i Discoveryplus.se sändning.

I omstarten blev det en tredjeplats för Fredrik bakom Bartosz Zmarzlik, som tog sin tredje GP-seger i år på sin hemmabana. Tvåa blev Leon Madsen.

– Jag är nöjd med min insats. Jag gjorde mitt bästa och den här gången räckte det till en tredjeplats. Det är bara att gratulera Bartosz som var överlägsen, säger Fredrik Lindgren.

I sammandraget utökade Zmarzlik sin ledning. Polacken är nu också trea på listan över antal GP-segrar i historien, på 21. Greg Hancock har också 21, medan Jason Crump är bäst på 23. Tomasz Gollob har 22.

Han är nu 21 poäng före Jack Holder, som är tvåa totalt. Fredrik klev upp på tredje plats med sina 68 poäng. Woffinden är nia i totalen och Michelsen är på 13:e plats. Kim Nilsson slutade på 15:e plats med sina två poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!