Lindgren är medveten vad som krävs av honom

En plats bland de sex främsta totalt är målet för Fredrik Lindgren när det återstår två tävlingar i årets GP-serie.

Fredrik Lindgren vet vad som krävs för att han ska nå en plats bland de sex främsta när GP-serien summeras.

Fredrik Lindgren vet vad som krävs för att han ska nå en plats bland de sex främsta när GP-serien summeras.

Foto: fimspeedway.com

Speedway2022-09-17 09:00

I lördagens GP-tävling i Målilla återfinns Fredrik på åttonde plats i sammandraget med 74 poäng. Lika många poäng har Tai Woffinden som återfinns på sjunde plats. Maciej Janowski som innehar den åtråvärda sjätte platsen har 76 poäng.

– Det är främst Janowski och Woffinden som jag slåss med, så det gäller att vara före dem i Målilla och Torun. Jag måste göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Västervik Speedways Fredrik Lindgren.

Vad kommer krävas för att det ska bli en lyckad tävling?

– Det kommer att krävas en jättebra prestation av mig. Jag är inne i en liten formsvacka för tillfället eftersom det inte har gått så bra den senaste tiden. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den för tillfället, svarar Fredrik.

Vad beror formsvackan på?

– Den är kombination av många saker till formsvackan. Det är huvudet, kroppen och jag har haft problem med materialet. Det har blivit som en ond cirkel för tillfället. Det kan bli fågel och fisk. Jag går inte in i tävlingen med något starkt självförtroende för tillfället, men jag vet att jag har en hög kapacitet om jag får till det.

Fredrik har blandat och gett under de åtta första deltävlingarna i GP-serien. Det har blivit två finaplatser plus en semifinal, men har missat att gå vidare till semifinal i fem deltävlingar.

– Delvis är det formen som har gjort att säsongen har varit som den har varit. I Wroclaw gjorde ett misstag när jag kraschade och där tappade jag en poäng som gjorde att jag missade semifinalen. Det är lite självförtroende och form som sviktar.

Fredrik är inte mycket för att titta bakåt på tidigare prestationer, men han har fyra raka pallplatser i Målilla. Förra året kom han trea och 2019 fick han kliva högst upp på prispallen.

– Jag har haft bra resultat där tidigare. Jag tänker inte i de banorna eftersom det är en ny utmaning varje år. Det jag har gjort tidigare är historia och det hjälper inte där och då.

Fredrik ser fram emot att få tävla inför den svenska publiken i GP-sammanhang.

– Det är alltid lite speciellt och roligt att få köra inför den svenska publiken. Man får inte göra det så ofta i GP-sammanhang, konstaterar Fredrik Lindgren.

Kanske kan återkomsten till Målilla bli det lyft som den svenske stjärnföraren behöver för att prestera på den nivå som han är kapabel till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!