Sviten ska förlängas i Nyköping

Västervik Speedway har inte förlorat på 17 matcher i följd. I Nyköping mot Griparna krävs en topprestation om sviten ska leva vidare. – Det är en speciell bana mot ett erkänt duktigt hemmalag, säger Morgan Andersson, lagledare i Västervik Speedway.

Joel Andersson var poängbäst senast lagen möttes.

Joel Andersson var poängbäst senast lagen möttes.

Foto:

Speedway2017-06-28 14:30

Senaste allsvenska speedwayrundan var den 15:e juni, då dessa två lag möttes på Stena Arena i Västervik. Den gången vann hemmalaget med tydliga 51–39. Näst poängbäst i Västervik då var Mikkel Bech Jensen, som fick chansen i laget då både Peter Ljung och Oliver Berntzon var upptagna med annan tävling. På torsdagen är duon tillbaka – och Mikkel lämnas utanför laget.

– Det lag vi åker med till Nyköping är det lag vi sagt att vi i första hand ska köra med. Det är alla införstådda med, säger Morgan Andersson.
Joel Andersson tar en ordinarie tröja medan Viktor Palovaara förpassas till reservplats, tillsammans med Freddie Eriksson, som gjorde Elitseriecomeback i tisdags för Rospiggarna.
– Jag hoppas och tror att vi ska kunna ta ett rejält poängövertag i reservheaten, det är ett måste om vi ska vinna, säger Andersson.
Griparna har Filip Hjelmland och William Björling som reserver.

Hemmalaget återfinns på tredje plats i fyralagstabellen och har vunnit två av sina fem första matcher. När lagen möttes senast saknade man Timo Lahti, som till tisdagen är tillbaka i laget.
– Vi måste upp en nivå till mot senast. Nu har Griparna sina tre toppförare med. Förutom Lahti är polackerna Oskar Fajfer och Kasper Woryna deras vassaste kort, menar Morgan Andersson.

Peter Ljung har sviktande form och fick nyligen beskedet att han inte kommer att köra lag–VM semifinalen på Stena Arena nästa tisdag.
– Vi har inte formtoppar på samtliga förare direkt, så det gäller verkligen att vi är på tårna om vi ska hålla segerraden intakt, avslutar Andersson.

Startsjuor:

Västervik:
1) Oliver Berntzon
2) Joel Kling
3) Peter Ljung
4) Joel Andersson
5) Rasmus Jensen
6) Freddie Eriksson
7) Viktor Palovaara

Griparna:
1) Oskar Fajfer
2) Linus Eklöf
3) Timo Lahti
4) Daniel Henderson
5) Kasper Woryna
6) Filip Hjelmland
7) William Björling

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!