Talangen stannar i Dackarna: "Lärde mig mycket nytt"

Nästa förare in i Dackarnas trupp till 2022 är den egna produkten Avon van Dyck. "En ambitiös förare som är väldigt tuff", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Avon Van Dyck är klar för en fortsättning i Dackarna.

Avon Van Dyck är klar för en fortsättning i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-12-05 14:06

Snart 19-årige Avon van Dyck står noterad för ett tiotal matcher i Bauhaus-Ligan under säsongen 2021. Det blev knappt 20 heat i högstaligan, ett av dem i SM-finalen mot Eskilstuna Smederna där han lyckades bärga en poäng.

På söndagen blev det klart att van Dyck stannar i Målillaklubben.

– Avon är en lojal kille som jag tycker gjorde det bra under säsongen. Han går in hårt för sin speedway och kör så fort tillfälle ges. Det är ett måste för att kunna utvecklas, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande från klubben.

– Att skaffa sig mer rutin är avgörande för att utvecklingskurvan ska fortsätta uppåt. Därför är det viktigt att köra så mycket som möjligt i Allsvenskan och division 1. Utöver det så är Avon med och slåss om plats 6 och 7 i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, fortsätter Teurnberg.

Avon van Dyck själv ser tillbaka på ett utvecklande 2021.

– Säsongen började lite knackigt, men vände till det bättre efter halva säsongen. Det var ett kul och lärorikt år. Jag lärde mig mycket nytt och det var kul när jag såg resultat av det. Sen var det väldigt kul att vinna division 1 och att ta SM-guld med Dackarna, säger han i samma pressmeddelande.

– Tankarna inför 2022 är att köra så mycket som möjligt och bli en bättre speedwayförare. Målsättningen är såklart att jobba mot en plats i Dackarnas lag i Bauhaus-Ligan.

Det står också klart att danske Frederik Jakobsen lämnar klubben. Läs om det HÄR!

Dackarnas trupp just nu

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!