Teurnberg: "Alla måste lyfta sig för seger"

Det vankas seriefinal i Bahausligan under tisdagen. Tabelltvåan Dackarna mot serieledarna Smederna. "Allt avgörs inte nu", säger lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg är laddad inför morgondagen.

Mikael Teurnberg är laddad inför morgondagen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-19 18:00

En som sett fram emot tisdagens toppstrid är Lagledare Mikael Teurnberg.

– Smederna är ett spännande lag. Laget är obesegrat. Vi har ju förlorat mot Vetlanda och Rospiggarna på bortaplan. Men efter imorgon ska vi fortsätta ha full pott vad gäller hemmasegrar denna säsong. 

Däremot blir vägen dit kämpigare än vanligt.

– Vi kommer köra Riders Replacement på Jacob. Morgondagens körschema är inte gjort för det vilket leder till att dubbelheat väntar för vissa vilket blir tufft. Sen måste alla öka sig ett snäpp för att en seger ska vara möjlig.

Vissa förare får mer press än andra.

– Jag kan inte begära att brorsorna Van Dyck som är unga ska spöa de bästa i världen. Men Janowski, Doyle och Jensen till exempel måste ta ett ännu större ansvar i matchen. Vi måste vinna heaten eller köra det till oavgjort. Det får inte göras några misstag och allt måste gå klockrent när det är få förare med. 

Även fast det är en seriefinal är det definitivt inte vinna eller försvinna.

– Det är inte nu SM-medaljer ska delas ut. Men vill man vara med i toppen av tabellen när det är dags för slutspel är det viktigt att man tar så många poäng som möjligt. Inget står och faller på drabbningen mot Smederna men det skulle betyda väldigt mycket med en seger för förarna, klubben och för mig själv inte minst.

Dackarna 

Janowski, Becker, Jensen, Doyle, S van Dyck, A van Dyck

Smederna

Jepsen Jensen, Loktayev, Chugonuv, Lebedevs, Aspgren, Stark, Kling

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!