Spännande derby inför storpublik – ny tung förlust

Nej. Det är inte Dackarnas säsong – än så länge alla fall. I derbyt och mot topplaget Västervik bjöd mästarna upp till rejäl kamp. Men... det blev en ny jobbig förlust. Med minsta möjliga marginal. "Har aldrig varit med om något liknande", sa Mikael Teurnberg.

   Så nära. Mikael Teurnberg och Ricky Kling tvingades konstatera att det blev en ny förlust med knappast möjliga marginal.

Så nära. Mikael Teurnberg och Ricky Kling tvingades konstatera att det blev en ny förlust med knappast möjliga marginal.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-07-19 22:14

Ni vet hur det har varit i år. Samma visa nu. 

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Trots att vi inte gör någon riktigt bra match så är vi så nära att vinna, säger den numera så luttrade Dackelagledaren.

Han forsätter:

– Det här var fjärde matchen i år som vi förlorar med två poäng (46–44). Det är riktigt tufft och jobbigt.

Västervik var klart favorittippat i derbyt. De höll också för trycket, till slut. Trots att det som sagt var nära att Dackarna hade snuvat dem på segern. 

– Vi kunde mycket väl fått med oss fler poäng i matchen, menar Teurnberg suckande och tänker bland annat på Janowskis uteslutning när han körde in i tejpen i sitt andra heat. Men också på ett av kvällens bästa heat när Dackarna var på god väg mot en femetta, men där kaptenen Jacob Thorssell blev passerad av två jagande Västerviksförare i sista kurvan. 

Troliga 5–1 blev istället till 3–3 i heatet. Snöpligt var det också med Dackeögon sett när Brady Kurtz (kvällens utropstecken) tappade segern i 14:e heatet i det absoluta slutskedet mot Gleb Chugunov. 

Det blev också matchavgörande, då Västervik gick fram till ointagliga 45–39 inför aftonens sista heat. 

Trots en klart godkänd insats hade förstås Mikael Teurnberg svårt att glädja sig. 

– Visst, vi visar att vi hänger med riktigt bra mot ett av seriens bästa lag, men vi tar ju inga poäng. Det är tufft. 

I Dackarna imponerade nämnde Brady Kurtz och Maciej Janowski. Som vanligt körde också Rasmus Jensen starkt. Nikolai Klindt gjorde det också bra. De tre övriga Dackeförarna hade det desto tyngre, inte minst Jacob Thorssell och Filip Hjelmland. 

– Jacob hade inte alls marginalerna med sig. Han kämpade som attan, men fick inget med sig. 

För Dackarna väntar nu ett uppehåll. Nästa match körs först den 9 augusti – och då väntar en ny rysare. Jumbomöte mot Masarna. 

Derbyt lockade för övrigt över 3 700 åskådare.

   Tätt och jämnt. Det blev ett tight derby inför storpublik på Hejla Arena.
Tätt och jämnt. Det blev ett tight derby inför storpublik på Hejla Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!