Teurnberg: "Har infriat förväntningarna"

Bahausligan är avgjord och när Mikael Teurnberg ska summera grundserien under sin första säsong i Dackarna är han nöjd. "Målet var topp fyra och vi kom trea så jag känner att vi har infriat förväntningarna så långt", säger han.

Jason Doyle och Luke Becker var hetast när Dackarna vann grundseriemötet borta mot Lejonen med 50-40. På tisdag möts de igen i SM-kvartsfinal.

Jason Doyle och Luke Becker var hetast när Dackarna vann grundseriemötet borta mot Lejonen med 50-40. På tisdag möts de igen i SM-kvartsfinal.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-08 16:00

Hoppet om en andraplats och direktavancemang till semifinal i SM-slutspelet levde fram till tisdagens sista omgång av Bauhausligan för Dackarna. I och med Västerviks seger hemma mot Smederna stod det dock klart att Dackarna fick nöja sig med tredjeplatsen.

– Smederna och Västervik har gjort det bra och varit strået vassare. Samtidigt ska man ha i åtanke att vi har haft en bitvis tufft säsong med en del skadeproblem som ledde till att vi tappade ett par onödiga poäng. Det kostade en plats bland de två främsta till slut, säger Mikael Teurnberg som ändå är nöjd med grundserien som helhet.

– Det känns bra att vi har haft många förare igång och kunnat prova lite olika konstellationer. Det ger mig goda valmöjligheter när det gäller att ta ut laget till slutspelet.

När det kom till val av motståndare i kvartsfinalen blev det ganska givet till slut.

– Vi hade Vetlanda och Lejonen att välja emellan. Jag följde mötet mellan dem på tisdagskvällen och Vetlanda såg ju klart starkare ut nu när de hade tillgång till sina bästa förare. Därför var det inte svårt att välja Lejonen.

Dackarnas möten med Lejonen i grundserien slutade 50–40 och 51–39 i Dackefavör.

– Det spelar inte så stor roll för i ett slutspel är alla matcher tuffa. Jag kommer ge besked till förarna som ska köra i Gislaved på tisdag under onsdagskvällen och det är inte säkert att det blir samma lag i returen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!