Teurnberg om insatsen: "Bäst när det gäller är vår grej"

Det var en samlad Mikael Teurnberg som fick ta emot många gratulationer efter segern mot Smederna innan Sporten fick en pratstund med honom. "Att gå till semifinal är inget att hoppa jämfota över, men det är klart att vi visar att vi är bäst när det gäller som vi brukar göra framåt hösten när det är dags för slutspel", sa han.

Lagkaptenen Rasmus Jensen skrattar tillsammans med Andzejs Lebedevs i depån efter att säkrat en "femetta" i tolfte heatet tillsammans med Timo Lahti.

Lagkaptenen Rasmus Jensen skrattar tillsammans med Andzejs Lebedevs i depån efter att säkrat en "femetta" i tolfte heatet tillsammans med Timo Lahti.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-08-28 08:00

Dackarnas lagledare har varit under press sedan förlusten i den första kvartsfinalen mot Smederna förra veckan. Tumskruvarna drogs åt ett par varv till när beskedet kom att Dackarna skulle behöva klara sig utan Brady Kurtz i returen i Målilla,

Efter att ha vänt och vunnit med hela 100–80 kunde Mikael Teurnberg pusta ut. Något firande ville han inte bjuda på än.

– Nej, en kvartsfinalseger är inget att hoppa jämfota över. Däremot känns det skönt att se att min linje att lita på de här killarna har varit rätt. Jag tycker att hela laget kliver fram och levererar ikväll. Inte bara stjärnorna som plockar tvåsiffrigt och radar upp "femettor". Tomas Jonasson gjorde en omkörning av Philip Hellström-Bängs i ett viktigt skede av matchen och knep en skön poäng. Ryan Douglas kom hit halvskadad och gjorde det han skulle också.

På tal om Douglas så ansåg Teurnberg att han blev hårt bortdömd i kvällens andra heat.

– Det syntes tydligt på TV-bilderna att Joel Andersson var först in i tejpen och borde ha blivit utesluten istället. Men det var skönt att det inte blev avgörande för matchen.

undefined
Andzejs Lebedevs och Rasmus Jensen firar med en dubbel burnout efter "femettan" i sista heatet mot Smederna.

Gjorde du något särskilt inför matchen för att få extra fart på förarna ikväll?

– Jag vet vilka knappar man ska trycka på för att få killarna att tända till och ge det lilla extra som krävs. Ikväll var vi betydligt hetare från start och då är mycket vunnet. Sedan är det skönt att ha med sig att vi brukar leverera när det är dags för slutspel. Bäst när det gäller är vår grej.

Nästa uppgift för Dackarna bli alltså semifinal mot Västervik. En repris på fjolårets SM-final där Västervik valt att börja hemma.

– Det spelade egentligen ingen större roll vilka vi fick möta. Vi kan köra lika bra i Gislaved och i Västervik. Men det kommer bli en häftig match mot Västervik.

Vi fick se en leende Daniel Bewley i depån efter att segern säkrats. Britten var på topphumör, vilket var förståeligt. 

– Det känns jättebra. Vi var starka som lag och vi körde bra tillsammans, sa han och tog ett bett av en kaka. 

Den verkade smaka gott, precis som segern mot Smederna. 

För världsstjärnan var det också en skön revansch mot förra veckans svaga insats i Eskilstuna. 

undefined
I 13:e heatet säkrade Timo Lahti och Andzejs Lebedevs Dackarnas avancemang.

Smedernas Kim Nilsson var såklart besviken efter förlusten mot Dackarna. 

– Det är jobbigt att det blev så här. Vi hade behövt vinna med fler poäng hemma i Eskilstuna. Sen hade vi förstås ganska goda förhoppningar om att vinna totalt ändå. Och kanske ännu mer när Brady Kurtz inte kom till start. Han har ju åkt bra hela säsongen. 

Efter att ha hängt med bra i början av returen, blev sedan Smederna ordentligt frånåkta. 

– Vad ska man säga...? De var mycket bättre än oss i starterna och körde smart i ledning. Dackarna gjorde det bra, det är inte så mycket att säga om. 

undefined
Kim Nilsson tror att Dackarna kan gå långt i slutspelet.

För Kim Nilsson väntar nu match i Allsvenskan och någon eller några öppna tävlingar innan säsongen är över. 

Någon fortsatt kamp om SM-medaljerna blev det inte den här gången. Dackarna var helt enkelt numret större sett över två matcher. 

Vad tror om Dackarnas chanser i semifinalen mot Västervik?

– Kan de slå oss så kan de slå alla, haha.

Poäng Dackarna

Timo Lahti 16, Rasmus Jensen 15, Andzejs Lebedevs 13, Dan Bewley 10, Ryan Douglas 3, Tomas Jonasson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!