Lagmaskinen hoppade igång igen för Dackarna

Lagmaskinen var tillbaka. Precis som lagledaren Mikael Teurberg efterlyste efter förlusten mot Västervik så klev så gott som samtliga förare i Dackarna fram och var med och bidrog till segern med 59–31 hemma mot Rospiggarna. "Det var precis den reaktionen jag ville ha", sa Teurnberg.

Daniel Bewley samlade ihop 13+2 poäng när Dackarna körde över Rospiggarna hemma med 59-31 inför drygt 2 500 åskådare.

Daniel Bewley samlade ihop 13+2 poäng när Dackarna körde över Rospiggarna hemma med 59-31 inför drygt 2 500 åskådare.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-07-19 21:18

Dackarna behövde vinna mot Rospiggarna med minst sex poäng för att ta de tre poängen som behövdes för att säkra andraplatsen i serien. Det blev till slut 28 poängs övertag och en plats i semifinalen säkrad med minst sagt god marginal för Målillalaget.

– I vanliga fall brukar jag inte ha något emot att köra kvartsfinal också, men i år känns serien väldigt jämn. Därför känns det väldigt bra att vi tar oss direkt till semi. Därmed kan vi inte möta Västervik förrän i en eventuell final också.

Vägen fram till segern mot Rospiggarna på onsdagen var så gott som spikrak. Dackeförarna hade helt annan fart på grejerna överlag än mot Västervik i tisdags. Mest suveräna i hemmalaget var Rasmus Jensen och Daniel Bewley. De tog tre "femettor" tillsammans och körde fullt båda två.

– De är riktigt vassa nu. De inte bara vinner heaten utan fullkomligt pulveriserar motståndarna. Det känns väldigt tryggt att ha dem i laget.

Bakom toppduon bidrog även Brady Kurtz med tvåsiffrigt och Andzejs Lebedevs och Maciej Janowski tog gott om poäng med.

– Det är imponerande att vi slår Rospiggarna med 28 poäng. De var ändå i Motala i tisdags och vann mot Piraterna och har många bra förare.

En annan förare som visade framfötterna för Dackarna var Mariannelundsonen Filip Hjelmland. Han inledde med två raka heatsegrar landade på sex poäng.

– Jag fick till två pangstarter i början. Det var extra skönt att få vinna reservheatet direkt mot Antonio Lindbäck och Victor Palovaara. Det är ju förare som jag ska ha bakom mig om jag ska göra mitt jobb. Jag hade bra fart på grejerna i de andra heaten med, men hamnade sämre till och fick inga poäng.

Hjelmland har haft en fin vecka och fick även göra GP-debut i lördags på hemmaplan.

– Det var en häftig upplevelse att få köra mot de bästa. Jag hade kort om tid att förbereda mig för heatet och fick en dålig start. Sedan kände jag ändå att jag hängde med rent fartmässigt.

Dackarna avslutar serien mot Indianerna borta om knappt två veckor.

Poängen

Dackarna: Daniel Bewley 13, Rasmus Jensen 11, Brady Kurtz 10, Andzejs Lebedevs 9, Maciej Janowski 8, Filip Hjelmland 6, Ludvig Lindgren 1.

Rospiggarna: Antonio Lindbäck 10, Niels Kristan Iversen 9, Dimitri Bergé 8, Kai Huckenbeck 2, Victor Palovaara 2, Timo Lahti 1.

Filip Hjelmland bidrog med två imponerande heatsegrar för Dackarna.
Filip Hjelmland bidrog med två imponerande heatsegrar för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!