Thorssell klev fram i rätt läge: "En vändpunkt"

Jacob Thorssell ser ut att ha hittat guldformen lagom till slutspelet. Han bidrog med nio poäng när Dackarna slog ut Indianerna i kvartsfinalen. "Det var väldigt skönt att få gå in och vinna lite heat. Det känns lite som en vändpunkt för mig efter en tuff säsong", sa Dackarnas lagkapten.

Jacob Thorssell poserar med fans efter sin starka insats för Dackarna mot Indianerna.

Jacob Thorssell poserar med fans efter sin starka insats för Dackarna mot Indianerna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-09-06 21:32

Ifjol var Jacob Thorssell en viktig kugge i Dackarnas guldlag. Den här säsongen har det gått tyngre för lagkaptenen. Hans klena poängskörd har lett till att han halkat ned på reservplats i laget. Därifrån skulle det visa sig att han fick en huvudroll för Dackarna mot Indianerna.

Thorssell vann planenligt kvällens andra heat och tog en skön "femetta" tillsammans med Ludvig Lindgren. Han följde upp det med en tredjeplats i sitt andra heat för kvällen.

Redan i kvällens första heat skedde en krasch där Dackarnas Frederik Jakobsen åkte på en tuff smäll och tvingades utgå. Det innebar två extra heat för Thorssell. De resulterade i en andraplats och en heatseger. Trots en avslutande nolla körde han ändå in nio poäng på sina fem heat och var med och bidrog starkt till Dackarnas avancemang.

– Det var skönt att få vinna lite heat igen efter ett jobbigt år, säger Thorssell som bland annat besegrade Indianernas stjärna Jason Doyle klart i ett av heaten.

– Jag kom iväg väldigt bra från start där och fick upp farten sen. Det är alltid skönt att få lite bekräftelse och slå en vass förare som Doyle.

Thorssell har annars haft det tufft mentalt under en tid.

– Det är lätt att man börjar tvivla på det mesta när resultaten inte går ens väg. Ikväll kändes det bra så det är bara att hoppas att det här var vändpunkten.

Jacob Thorssell bidrog med nio poäng och hade en riktigt bra kväll för Dackarna.
Jacob Thorssell bidrog med nio poäng och hade en riktigt bra kväll för Dackarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!