Thorssell och Lindgren VM-finalklara – trots dramatisk krasch

Det svenska laget i lag-VM i speedway bestående av Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell är klart för final.

Sverige är finalklara efter att ha vunnit semifinalen i lag-VM. Arkivbild.

Sverige är finalklara efter att ha vunnit semifinalen i lag-VM. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Speedway2024-07-10 10:00

Duon höll för trycket och vann sin semifinal i Manchester, före sex andra lag. Däribland Polen, med stjärnan Bartosz Zmarzlik i laget.

Men det hela slutade tämligen dramatiskt.

I det sista heatet behövde Sverige bara tre poäng mot Ukraina, vilket de såg ut att fixa. Men en bit in i heatet blev Thorssell påkörd bakifrån av Stanislav Melnytjuk vilket resulterade i en dramatisk krasch.

Efter behandling på banan kunde svensken ge tummen upp, och göra sig redo för omstart. Men då var det dags för nästa ukrainare, Marko Levishyn, att krascha.

I stället slapp Sverige köra loppet, och fick maximala sju poäng, vilket räckte för totalvinst i semin.

Finalen avgörs på lördag.

undefined
Jacob Thorssell råkade ut för en krasch.

– Jacob känner sig helt okej efter kraschen, men han kommer att behöva lite behandling inför finalen. Den är fyra dagar fram så förhoppningsvis kommer han känna sig bättre då, sa Sveriges förbundskapten Morgan Andersson till FIM:s hemsida.

Fredrik Lindgren gladdes över prestationen.

– Vi är väldigt nöjda över att ta oss till final. Det var det stora målet för kvällen. Vi utförde kvällens tävling väldigt bra. Både Jacob och jag är nöjda med våra prestationer. Att vi vann semifinalen betyder ingenting på lördag. Då är det en ny dag med nya möjligheter. Mycket kan hinna ändras tills dess och det kommer bli en annan racing med tuffare motstånd. Vi känner oss redo för utmaningen, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!