Thorssell om läget: "Jäkligt tuff situation"

Personal permitteras på flera håll. Även speedwayförarna blir utan jobb, efter att all verksamhet ställts in eller skjutits upp. "Jag förstod inte allvaret först", säger Dackarnas Jacob Thorssell.

Jacob Thorssell har lång vila till nästa speedwaytävling.

Jacob Thorssell har lång vila till nästa speedwaytävling.

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Speedway2020-03-26 20:00

Under torsdagen kom beskedet om att den svenska speedwaysäsongen skjuts upp, preliminärt till 2 juni. Dackeföraren Jacob Thorssell blev inte förvånad. Tidigare har träningsmatcher och andra evenemang, framför allt i Polen, ställts in. 

Hur har den senaste tiden varit med all osäkerhet kring speedwayen?

– Det har varit jävligt tråkigt. Jag förstod inte allvaret först. Sedan var jag i Polen och de började säga att träningsmatcher var inställda. Då kom det lite som en chock.

Speedwayförarna tjänar sina pengar genom att köra matcher och tävlingar, men är inte anställda av klubbarna. Det gör att inkomsterna nu uteblir. 

– Vi står på egna ben, så det är en jäkligt tuff situation för oss speedwayförare. Jag har till exempel en mekaniker anställd. Men speedwayen är ju inte direkt ensam om att drabbas av detta virus, säger Jacob Thorssell som själv har börjat jobba på ett företag i Åtvidaberg. 

För de polska förarna är det full karantän och ingen träning alls, men Thorssell och de andra i Sverige kan fortsatt köra på egen hand.

– Det var tur att jag hann få hem mina grejer. När jag åkte hem från Polen var det osäkert, så utrustningen kördes hem kvällen innan de stängde gränserna. Jag ska träna lite i Gislaved och Vetlanda i helgen, men det är inte samma sak som tävling.

Du kommer vara laddad när säsongen väl drar igång sen?

– Det kan du ge dig på. Man är sugen på att ta poäng och vinna matcher. 

Karta: Dackarna AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!