Thorssell tränade ihop med svenske VM-trean

Mars månad är på ingång - vilket är lika med att speedwaycyklarna börjar rullas ut i Europa. En av de som är redo för att dra igång är Dackarnas nyförvärv Jacob Thorssell.

Säsongen närmar sig för Dackarnas nyförvärv Jacob Thorssell.

Säsongen närmar sig för Dackarnas nyförvärv Jacob Thorssell.

Foto: ossian

Speedway2019-02-27 18:00

Jacob Thorssell har förberett sig väl inför debuten i sin nya svenska klubb. Bland annat har han varit nere hos svenske världsstjärnan och fjolårets VM-trea Fredrik Lindgren, i Andorra, på ett par dagars träningsläger.

– Vi hade en liten träningscamp, där vi körde mycket cykel och en del motocross. Vi brukar ha lite träningsläger tillsammans, och det är väldigt bra träning. Jag känner mig i bra form, säger Jacob Thorssell.

Thorssell hoppas komma igång och köra sina först träningsvarv i polska Gdansk redan nästa vecka - men väder och vind bestämmer. Annars blir de första varven i samband med svenska landslagets träningsläger i Ostrow, också det i Polen, helgen efter. Här kommer även övriga två svenska dackeförare, Oliver Berntzon och Joel Kling, att finnas med.

– Jag ligger bra i fas, och skulle kunna åka iväg och träna idag om det fanns banor som var i ordning för att köra på. Jag är sugen på att köra, och det har man väl nästan varit sedan två-tre veckor efter att förra säsongen tog slut, säger Jacob Thorssell och skrattar.

Säsongens första matcher kommer han att göra i Polen, där hans nya klubb Gdansk drar igång med träningsmatcher i mitten av mars inför ligapremiären den 31 mars. Gdansk som kör i polska Liga 1.

– Det känns helt okej att komma till Gdansk. Jag har ju kört för Zielona Gora i högstaligan tidigare, men är nog inte bra nog för konkurrensen där än, så därför känns det bra att ta steget ned till Liga 1 och förhoppningsvis få ett bra år i Gdansk som också kör i en tuff liga, säger Jacob Thorssell.

Thorssell kör även för Wolverhampton i England, men i år är premiären på de brittiska öarna framflyttad till april. Också på grund av vädret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om