Topptrion tog sig till finalen i Målilla

De tre främsta förarna i GP-serien togs sig alla till final när säsongens sjunde deltävlingen avgjordes i Målilla på lördagskvällen.

Prispallen i Målillas GP 2021.

Prispallen i Målillas GP 2021.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-14 21:52

Det innebar att trion Bartosz Zmarzlik, Artem Laguta och Fredrik Lindgren återigen tog sig till finalen.

VM-ledande Bartosz Zmarzlik hade en tuff inledningen på tävlingen i och med att han bara körde in åtta poäng, men när det skulle avgöras visade han varför han just nu leder VM-serien.

Efter en perfekt start från yttern i finalen kunde Zmarzlik ohotad ta en ny triumf och därmed befästa sin ledning i GP-serien.

Nu är avståndet till Artem Laguta, som kom tvåa i finalen, tre poäng. Fredrik Lindgren tog en ny pallplats sedan han slutat trea efter att han passerats av Laguta.

Det blev ett snöpligt slut på tävlingen för Jason Doyle eftersom han blivit utesluten i finalen sedan han kört in i starttejpen.

Fredrik Lindgren tog ett fastare grepp om tredjeplatsen i VM-serien i och med att han är fem poäng före Emil Sajfutdinov.

Den första semifinalen vanns av Bartosz Zmarzlik sedan han rundat Artem Laguta på bortre raka på andra varvet.

Den andra semifinalen vanns av Jason Doyle efter en stenhård kamp med Fredrik Lindgren under fyra varv. Maciej Janowski slutade trea och missade därmed finalen.

Grundtävlingen vanns av Artem Laguta sedan han kört in 14 poäng före Fredrik Lindgren som körde in 13 poäng. Jason Doyle var tredje bäst i grundtävlingen med sina tolv poäng.

Svenskarna Oliver Berntzon och Pontus Aspgren tog fem poäng respektive fyra poäng och det räckte inte till någon semifinal.

Fredrik Lindgren körde sin vana trogen riktigt bra i Målillas GP.
Fredrik Lindgren körde sin vana trogen riktigt bra i Målillas GP.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!