Tre förare har gett klartecken till Västervik

Under tisdagen presenterade Västervik Speedway nyheter gällande förartruppen till den kommande säsongen.

Morgan Andersson, lagledare Västervik, har fått tre utländska påskrifter till årets speedwaysäsong.

Morgan Andersson, lagledare Västervik, har fått tre utländska påskrifter till årets speedwaysäsong.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-07-21 15:45

I några veckor har Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson sonderat terrängen med förarna man hade kontrakterat till en "vanlig" säsong. Den 10 juli sa han till Sporten:

– Några förare har redan tackat ja och någon har tackat nej. Inom en snar framtid ska det klarna vilka förare som vi kan använda oss av. Det kan också komma in något nytt namn i truppen. Vi kommer inte tvinga hit någon förare, men samtidigt hoppas jag de visar lite klubbhjärta och tänker lite långsiktigt.

Under onsdagen meddelade man att tre förare valt att acceptera de nya justerade kontrakten. Det handlar om Jack Holder, Bartosz Smektala och Anders Thomsen.

"Vi jobbar på högtryck med den befintliga trupp vi har och även med lite nya förare då det är mycket att väga in när det gäller ekonomiska utrymmen och restriktioner/matchscheman i andra ligor. Det är för närvarande ovisst gällande förare som representerar Extraliga-klubbar i Polen som de här förarna gör då de har krav på att lämna nya Corona-tester inom en viss tidsram efter återkomst till landet", säger Andersson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

–"Med den nya budgeten så klarar vi max att använda två av dessa förare samtidigt men jag är mycket nöjd och glad att de vill hjälpa klubben så mycket de bara kan i dessa olustiga tider och med det visar ett stort klubbhjärta".

En förare som däremot är borträknad är Viktor Kulakov. Han avregistreras från truppen då han inte accepterat villkoren. Jason Doyle för man fortsatta diskussioner med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!