Tuff uppgift för Västervik mot Lejonen

Efter förra veckans planenliga viktoria hemma på Hejla Arena mot Masarna krävs något extra för att besegra ett starkt Lejonen på tisdagskvällen, enligt Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Artem Laguta blir viktig om Västervik ska få med sig poäng mot Lejonen på tisdagskvällen, enligt lagledare Morgan Andersson.

Artem Laguta blir viktig om Västervik ska få med sig poäng mot Lejonen på tisdagskvällen, enligt lagledare Morgan Andersson.

Foto: Jonathan Åhman

Speedway2021-06-21 18:30

– Lejonen kommer med det starkaste de har att tillgå så det väntar oss en mycket svår uppgift, säger Andersson inför matchen.

Tre förändringar har gjorts i Västerviks lag jämfört med förra veckans match. Ut går trion Bartosz Smektala, Jaimon Lidsey och Pawel Przedpelski. Samtliga stod för bra insatser mot Masarna.

– Smektala och Przedpelski kör ikväll (måndag) för Zielona Gora i Polen, till exempel, så det är justeringar vi var tvungna att göra. Men det är inga nyheter för oss, det gäller att ha bredden för att kunna hantera den här sortens situationer.

Har ni bredden, känner du?

– Ja, vi har jättebra form på alla våra utländska förare. Jag skulle dock inte säga att vi kommer med vårt starkaste lag, samtidigt är det här inget unikt för Västervik Speedway utan det gäller alla lag, det är så verkligheten ser ut för klubbarna, svarar Morgan.

För två av ersättarna i Västervikslaget, Mads Hansen och Viktor Kulakov, blir det årsdebut i klubbfärgerna. Den tredje, Vadim Tarasenko, fanns med när Västervik kryssade borta mot Dackarna i premiären för tre veckor sedan.

– Både Hansen och Kulakov ska kunna passa bra på banan i Gislaved, förutsatt att den är bättre än i torsdags.

Då, i torsdags alltså, föll Lejonen mot Dackarna med 40–50 i vad som visade sig bli en stökig speedwaytillställning.

– Banan var katastrofal då. Men jag vet att de har jobbat hårt för att få den bra igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!