Utan två stjärnor räckte inte Dackarna till

Indianerna är inget drömmotstånd för Dackarna 2023. Det kan vi konstatera efter förlust i premiären – och detsamma nu i serieavslutningen. Utan Brady Kurtz och Maciej Janowski blev det för tufft. Indianerna vann med 50–40. "Med tanke på förutsättningarna krigade vi på riktigt bra", säger Mikael Teurnberg.

Daniel Bewley imponerande stort i Dackarnas sista seriematch borta mot Indianerna. Det blev visserligen förlust, men Bewley var suverän.

Daniel Bewley imponerande stort i Dackarnas sista seriematch borta mot Indianerna. Det blev visserligen förlust, men Bewley var suverän.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-08-01 21:41

Att Brady Kurtz inte var disponibel var klart sedan tidigare. Däremot kom beskedet att även Maciej Janowski skulle missa matchen desto mer överraskande. Ett stort avbräck för Dackarna, så klart. 

– De skulle ha kört den polska finalen i söndags, men den ställdes in. Och samma sak i går kväll (måndag). Det löste sig helt enkelt inte logistiskt för Janowski. Det var flera andra polska förare som saknades, säger Dackarnas lagledare. 

Och tuffare skulle det bli, när Målillalaget fick det kämpigt inledningsvis. Ett taggat Indianerna tog snabbt kommandot och hade en poängövervikt med sex pinnar redan efter två körda heat. 

– Jag visste att det skulle svårt för oss i början av matchen, sen repade vi oss riktigt bra. 

Anfört av Daniel Bewley och Andzejs Lebedevs höll Dackarna sedan jämna steg med Indianerna. När Lebedevs och Rasmus Jensen tog en femetta i det elfte heatet blev det plötsligt nerv i matchen. Och ännu mer när Bewley i par med Filip Hjelmland såg till att knapra in på underläget ännu mer i det efterföljande heatet. 

Närmare än så kom dock inte Dackarna. 

Indianerna bärgade segern i heat 14, då de skaffade sig en ointaglig ledning. 

– Sett till hur det utvecklade sig med ett sent återbud från Janowski och där Avon Van Dyck på kort varsel slängdes in i hetluften, så gör vi det väldigt bra. Vi visar återigen att vi är ett starkt lag, både hemma och borta. Det finns en styrka, som bådar gott inför semifinalen, menar Mikael Teurnberg.

Dackarna slutar tvåa i serien, bakom Västervik. De båda lagen är klara för semifinal, medan de övriga fyra lag som tar sig till slutspel får köra kvartsfinal. Vilka de blir är ännu inte klart. 

– Jag är nöjd med vår säsong så här långt. Vi är semifinalklara och efter två inledande förluster i serien så har det flutit på mycket bra, fortsätter Teurnberg. 

Han hyllade Daniel Bewley stort efter matchen mot Indianerna. 

– Han var fantastisk, som i så många andra matcher. Lebedevs var också riktigt bra. 

De andra fyra Dackeförarna hade det tuffare den här aftonen i Kumla. Dackarna kör semifinal i slutet av augusti. 

Poäng Dackarna: Daniel Bewley 16, Andzejs Lebedevs 13, Rasmus Jensen 6, Ludvig Lindgren 3, Filip Hjelmland 2. 

Dackarna polske världsstjärna Maciej Janowski kom aldrig till start mot Indianerna.
Dackarna polske världsstjärna Maciej Janowski kom aldrig till start mot Indianerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!