Tuffast möjliga start för Västervik – möter topptippat lag

Det är hungriga vargar som ska göra livet surt för Västervik Speedway i premiären av Allsvenskan. Ett Vargarna som får bära favoritskapet i serien denna säsong.

Det är hungriga vargar som ska göra livet surt för Joel Anderssons Västervik i premiären av allsvenskan.

Det är hungriga vargar som ska göra livet surt för Joel Anderssons Västervik i premiären av allsvenskan.

Foto:

Speedway2017-05-11 11:00

Morgan Andersson, lagledare i Västervik Speedway, menar att man kommer att sälja sig dyrt. Den sjua han får med sig till Norrköping är den ”vi ville åka med” och den starkaste tillgängliga.

- Jag sticker gärna ut näbben när det är befogat, men det är det inte den här gången. Vargarna har rustat på ett helt annat sätt än oss och ska bära favoritskapet, säger Andersson.

Denna säsong är lite speciell för de allsvenska lagen då blott fyra till antalet kommer till start. Det innebär dubbelmöte både på hemmaplan och bortaplan.

Omgång ett av tolv går alltså på ICA Maxi Arena i Norrköping. Och nyckeln till segern, för Västerviks del, finns i reservheaten.

Man har satt Freddie Eriksson och Joel Kling på reservplatserna medan Vargarnas lagledarduo Mats Erixon och Mats Boström satt Västerviksbekantingen Kenny Wennerstam på ena och John Lindman på andra.

- Reservheaten ser väldigt öppna ut på förhand, men Wennerstam och Lindman är något att bita i för våra killar, menar Andersson.
- I dessa heat (två och elva) måste vi få poängövertag, understryker han.

En intressant match i matchen att följa är hur Vargarnas Daniel Davidsson, som körde magiskt bra från reservplats i tisdagens elitseriebatalj mellan Piraterna och Dackarna, står sig mot Västerviks nyförvärv Victor Palovaara.

Davidsson plockade 12 poäng på sina fem heat i matchen som Dackarna – urstarkt nog – vände och vann efter paus. Värmländske Palovaara har uttryckt en önskan om att få stort förtroende från Andersson och kompani, och i premiären tilldelas han väst nummer ett.

Är du som en kalv på grönbete såhär i premiärtider, Morgan?
- Haha, nej, jag har varit med för länge för det. Men det ska bli härligt. Vi vill få till en bra start på säsongen och en bra dag kan vi slå Vargarna.

- Det kommer att bli bra kvalitet på varje heat, såpass skickliga är förarna, avslutar Morgan Andersson.

Fakta
Vargarna: Kim Nilsson, Daniel Davidsson, Jonas Davidsson, Rasmus Broberg, Linus Sundström, Kenny Wennerstam och John Lindman.

Västervik: Victor Palovaara, Joel Andersson, Peter Ljung, Oliver Berntzon, Mikkel B. Jensen, Freddie Eriksson och Joel Kling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!