Tunga smällen: Dackestjärnan är skadad – missar tisdagens match

Dackarna kommer få klara sig utan Daniel Bewley även kommande vecka. Britten har nämligen ådragit sig en hjärnskakning och är inte uttagningsbar. "Det är inte de bästa förutsättningarna", säger Mikael Teurnberg inför viktiga matchen mot Rospiggarna.

Daniel Bewley har ådragit sig en hjärnskakning, vilket gör att han inte är uttagningsbar till matchen mot Rospiggarna.

Daniel Bewley har ådragit sig en hjärnskakning, vilket gör att han inte är uttagningsbar till matchen mot Rospiggarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-28 21:05

Grundserien rullar inte direkt på smärtfritt för Dackarna den här säsongen. 

Lagledaren Mikael Teurnberg har fått lappa och laga flera gånger om till följd av en mängd skador som hans förare råkat ut för. 

Så blir det även mot Rospiggarna. Daniel Bewley var schemalagd att köra i Dackarnas kommande två matcher, men kommer inte till Målilla på tisdagskvälllen.

– Bewley har åkt på en hjärnskakning och därför får han inte köra. Det är så det funkar, är det en konstaterad hjärnskakning rycker de licensen från förarna tillfälligt. Det är inte förrän tredje eller fjärde augusti som han är körklar igen, förklarar Teurnberg.

Dackarna får alltså ännu en gång klara sig utan Bewley mot Rospiggarna. När lagen möttes i maj segrade laget från Hallstavik med 51–38, och Dackarna använde "riders replacement" för Bewley hela matchen. 

Det är inte fallet nu. Istället kommer David Bellego, som inte fanns med i grundplanerna, att återigen medverka. Dock från en reservplats, där även Tomas Jonasson är uppskriven. Det innebär att Ryan Douglas kliver upp från sin reservplats och Filip Hjelmland ställs åt sidan.

Hur gick tankarna kring att inte ta med Hjelmland?

– Jonasson har gjort det väldigt bra för Griparna i allsvenskan och är värd chansen. Senaste matchen i Vetlanda radade han upp fyra heatsegrar. Det är bra att testa lite nu, även om det viktigaste för oss kommande matcher är att ta oss till slutspel.

– Skadeeländet fortsätter och det gör såklart att det inte är de bästa förutsättningarna. Men vi har förare som åkt bra på sistone. Det finns fortfarande hög kapacitet i laget.

Det är ett väldigt intressant tabelläge inför avslutningen, och det är en speciell vecka för bortalaget Rospiggarna, som kör måndag, tisdag och onsdag.

Hur påverkar det ett lag?

– De här förarna är vana vid att tävla såpass mycket, så det är inga konstigheter. Det enda jobbiga kanske är att ta sig från Målilla till Hallstavik efter tisdagens match, men det lär inte påverka något nämnvärt.

Mikael Teurnberg ser trots utmaningarna positivt på avslutningen av grundserien.

– Vi får försöka göra det bästa av det, och det är inget annat än vinst som gäller mot Rospiggarna. Det kommer krävas nån seger och nån bonuspoäng på de här tre matcherna för att vi ska nå slutspelet, övriga lag nere i tabellen ska ju möta varandra.

Dackarnas laguppställning

1. Brady Kurtz

2. Timo Lahti

3. Rasmus Jensen 

4. Ryan Douglas

5. Andzejs Lebedevs

6. David Bellego 

7. Tomas Jonasson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!