Lindgren missar derbyt för Västervik

Det blir ingen Fredrik Lindgren i Västerviks lag i derbyt mot Dackarna. Efter en krasch i Polen i söndags väljer han att stå över.

Fredrik Lindgren Västervik

Fredrik Lindgren Västervik

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-05-22 13:13
undefined
Fredrik Lindgren

Tisdagens derbymatch borta mot Dackarna skulle ha varit Fredriks tredje och sista match med Västervik Speedway i överenskommelsen som fanns mellan parterna.

Nu blir det inte så eftersom Lindgren dras med huvudvärk efter en olycka i Ekstraliga med sitt polska lag Lublin under söndagskvällen. Det var i hans tredje heat som olyckan var framme sedan han kört ihop med en motståndare. Lindgren fullföljde tävlingen.

– Han hade huvudvärk efter tävlingen och den har hängt i under natten och morgonen. Han har slagit i huvudet lite, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Det är klart att det blir Gleb Chugunov som ersätter Lindgren. Chugunov var inte uttagen i det preliminära lag som anmäldes i söndags kväll.

– Helt klart är det ett avbräck för oss att Fredrik inte kan vara med. Han är en av de formstarkaste förarna för tillfället och det går inte att ersätta hur som helst.

Att köra riders replacement för Lindgren hade inte varit någon bra lösning enligt Morgan Andersson eftersom varken Tai Woffinden eller Bartosz Smektala hade fått ersätta då Västervik inte har officiella snitt ännu. 

– Vi anser att det är bättre att fylla upp laget.

Detta skulle ha varit Fredrik Lindgrens tredje och sista match med Västervik för den här gången där han har ersatt långtidsskadade Chris Holder.

Kommer ni att plocka in någon annan förare istället?

– Vi får se hur vi gör, svarar Morgan Andersson.

FOTNOT: Sporten direktrapporterar från derbyt på vimmerbytidning.se med start kl 18.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!