Två "ganska nöjda" lagledare

En tuff och tät speedwaydrabbning mellan två bra lag slutade följdaktligen oavgjort. Efter matchen var det relativt muntra miner i båda lägren. – Den här lagpoängen kan bli grymt viktig i slutändan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Foto: Ilkka Ranta

speedway2018-07-03 21:41

– Efter den här holmgången över femton heat kan vi inte vara annat än nöjda, säger Dackarnas dito Peter Karlsson.

En situation upprörde Morgan Andersson en aning. I det sista heatet, när allt skulle avgöras, menar han att gästernas stabile polack Patryk Dudek tjuvar lite i starten.

– Den är solklar och det har jag också pratat med domaren om. Det är tur att vi har en Nicki Pedersen som har hittat en setup som tar honom runt hela fältet, säger Andersson.

Och han fortsätter.

– Det var några sådana ikväll, tyvärr. Oliver Berntzon hade en tidigt i matchen.

Det som räddar Dackarna, menar Andersson, är att reserven Pawel Przedpelski, som gjorde sin första match på ovalen i Västervik, imponerade.

– Han får något extraheat och gör det jättebra. För vår del hade inte Mikkel Bech Jensen den fart vi önskat och Zengota nollar igen på hemmaplan från bra startläge. Det har han gjort några gånger nu tyvärr.

Dackarna ledde i paus och Peter Karlsson menar att man tappade en aning när Berntzon utgick skadad.

– Jag tycker det funkade bra fram till vurpan. Vi kände att vi hade starten i sista heatet men Nicki Pedersen ville annat.

Lagen möts i Målilla om en vecka igen. Tufft schema för Västervik, alltså.

– Vi har haft tufft motstånd den senaste tiden och vi sa innan att vi hoppas få med oss någon lagpoäng.

Peter Karlsson.
Peter Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!