Uppgifter: Dackarnas premiär skjuts upp till juni

Bauhausligan i speedway kan komma att flyttas fram till i början av juni, enligt vad Upsala Nya Tidning erfar. Detta med förhoppningen om att publik ska kunna släppas på.

Dackarnas Jacob Thorssell under en match i Elitserien mellan Rospiggarna och Dackarna förra året.

Dackarnas Jacob Thorssell under en match i Elitserien mellan Rospiggarna och Dackarna förra året.

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Speedway2021-04-12 14:30

Förra året bestämde sig Elitspeedway Sverige, ESS, att skjuta på seriepremiären in i det längsta. Reglerna för serien förändrades och den bantades men genomfördes. Masarna vann SM-guld.

Det är sagt att Bauhausligan ska köras enligt den ursprungliga planen. För Dackarnas del innebär det premiär hemma mot Västervik tisdag 6 maj. Det följs upp av ytterligare en hemmamatch den 11 maj, mot Masarna. Bortapremiären är den 20 maj mot Lejonen.

Men nu ser det ut som om premiären kommer att flyttas.

Enligt uppgifter till UNT blir det seriestart någon gång i början av juni. Förslaget till nytt startdatum ska ha diskuterats flitigt och ett besked ska komma inom kort. Enligt schemat ska Dackarna möta Piraterna på hemmabana den 1 juni.

Diskussionen om en uppskjuten premiär var framme redan för några veckor sedan. Då hävdade Piraternas ordförande Thomas Wahlström ligan inte skulle att starta i maj som planerat och att premiären var uppskjuten till juni. Det stämde inte, enligt Dackarnas ordförande Tomas Karlsson och enligt Mikael Holmstrand, som nyligen blev ordförande för Elitspeedway Sverige (ESS).

– Vi tycker inte att man kan ställa in eller skjuta upp förrän vi ser hur det blir med publikfrågan. Tänk om vi får besked att vi kan ta in 50% av publikkapaciteten i maj... Då hade det varit jättekonstigt att skjuta upp premiären till juni, sa Tomas Karlsson till Sporten då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!