Lagkaptenen kan lämna Dackarna

Enligt uppgifter till Sporten ska Dackarnas lagkapten Jacob Thorssell har bestämt sig för att lämna klubben. "Antagligen kan det bli så, men det är inget jag har fått bekräftat", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Jacob Thorssell ser ut att lämna Dackarna till kommande säsong.

Jacob Thorssell ser ut att lämna Dackarna till kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-10-28 17:40

Förra året var han en av de stora guldhjältarna för Dackarna. Den gångna säsongen var inte alls lika lyckad för Dackarnas lagkapten Jacob Thorssell. Visserligen hittade han formen och presterade på en högre nivå i slutspelet, men hans säsong som helhet får ändå ses som en klar missräkning.

undefined
Jacob Thorssell Dackarna

Enligt uppgifter till Sporten ska Thorssell nu bestämt sig för att byta klubb till kommande säsong. 

– Antagligen kan det bli så, men det är inget jag har fått bekräftat. Jag har inte pratat med Jacob själv på ett tag, men jag vet att han har haft kontakt med folk i styrelsen. Bollen ligger hos Jacob och det är bara han som kan svara på hur det blir, säger Mikael Teurnberg.

Flera andra klubbar i Bauhausligan har den senaste veckan gått ut med kontraktsförlängningar och offentliggjort nyförvärv. Dackarna har så här långt gjort klart med Rasmus Jensen, Ludvig Lindgren och Filip Hjelmland.

– Det är ingen brådska för min del. Vi har till den 28 februari på oss. Min förhoppning är att ett namn till ska bli klart under nästa vecka.

Hur tänker du kring lagbygget i stort?

– Det handlar inte bara om vilka förare som finns tillgängliga, utan de ska passa in både budget- och snittmässigt. Sedan använder jag Rasmus Jensen som bollplank mycket kring potentiella nyförvärv för att hitta förare som passar in i gruppen som personer också.

* Sporten har sökt Jacob Thorssell för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!